fbpx

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

X
Home > Olahraga > Olahraga Bicep > Barbell, Thread Reverse lan Pethel: Ngerteni bedane latihan!

Barbell, Thread Reverse lan Pethel: Ngerteni bedane latihan!

Temokake bedane ing antarane 3 latihan curl bicep, curl barbell, curl hammer lan reverse curl, lan sinaoni kapan nggunakake saben latihan kasebut ing olahraga.

maju-utas-kuwalik-palu


O bisep iki minangka salah sawijining otot sing paling dikarepake kanggo para pria ing gym. Duwe bisep sing amba, kandhel lan ditetepake minangka idham-idhamane binaragawan lanang kabeh… Nanging kepiye carane bisa ngimpi iki dadi nyata? Wangsulane bisa uga ana ing latihan nggulung, kayata barbel, benang palu lan benang mbalikke.

Latihan donat paling misuwur nalika nerangake latihan bisep. Nanging sanajan wis misuwur, sawetara wong ngerti apa bedane saka 3 jinis donat kasebut. Apa sampeyan ngerti sing endi?

Sanajan otot bisep minangka otot cilik, mung kalebu 2 endhas, nanging kita kudu ngerti manawa beda-beda olahraga, jinis genggeman, angulasi, lan liya-liyane, bakal nggawe latihan luwih fokus ing bagean bisep utawa liyane. Lan iki penting banget kanggo ngerti nalika "nggawe otot simetris", yaiku yen duwe simetri ing kabeh kepala.

Dadi, ing artikel iki, kita bakal ngerti, sanajan sampeyan katon kaya, 3 keriting saka latihan bisep duwe fungsi sing beda lan sing bisa digunakake ing latian sing padha (utawa ing latian sing beda-beda) anggere cukup karo sinergi pelatihan umume lan tujuane.

Mengko?

benang lurus

A nggulung barbel minangka latihan sing paling dhasar, dingerteni lan dhasar kanggo bisep brachii, ora ngrekrut kanthi kapisah, nanging ngrekrut kabeh fleksor lengen ngisor (otot dangkal lan jero), brachioradialis, brachialis lan pronator teres.

A nggulung barbel ditindakake kanthi tangan sing wis cekap, mula otot supinator minangka salah sawijining stabilisator utama gerakan iki. Supinasi iki nyebabake bisep direkrut kanthi proporsi luwih gedhe tinimbang otot liyane sing kasebut. THE ikal barbel ngidini kerja dawa sirah lan sirah cekak kanthi tekanan sing padha.

Olahraga Benang Lurus karo Barbell

Akeh wong sing yakin bisa ngrekrut luwih endhas bisep kanthi nggawe genggeman sing luwih mbukak (jarak antarane tangan siji lan liyane), nanging iki kesalahan. Amarga ulna minangka sendi jinis engsel, bisa digunakake mung ing siji sumbu, mula yen mbukak tangan sampeyan kurang luwih mung bakal nambah stres ing ligamen sendi, lan ora liya babagan rekrutmen otot.

Jarak sing ideal antara tangan siji lan tangan liyane udakara setengah kaki saka bagian tengah sikil. Yen sampeyan nggunakake lebar pundhak minangka referensi, ukurane uga apik.

Klub barbel, kanthi posisi terlentang, nyebabake fleksor lengen bisa diaktifake, mula akeh sing percaya ora prelu nindakake tugas tartamtu kanggo wilayah iki, kanthi tepat amarga kapasitas sing ana ing curl njaluk iku.

KAWRUH >>> Telung (3) Mitos Gedhe Nalika Nggawe Benang Lurus

benang palu

A benang palu iki uga minangka latihan kanggo bisep brachial, nanging kanthi fokus luwih saka brachialis lan brachioradialis. Dadi ing posisi netral ing lengen ngisor, uga faks lentur ulna, nanging amarga posisi lengen ngisor, mula akeh tekan brachioradialis. Uga amarga posisi iki, tekan brachialis, yaiku otot sing ana ing sisih, ing bagean tengah bisep ing lengen ngisor.

Olahraga Utas Pethel karo Barbell

A benang palu umume digunakake minangka latihan pungkasan olahraga bisep, nanging uga bisa digunakake minangka olahraga pisanan ing rong kasus pisanan:

  1. Nalika kurang brachial lan / utawa brachioradialis; lan
  2. Yen sampeyan pengin ningkatake bisep, wis nyebabake stres ing otot tambahan ing karya sampeyan, saengga olahraga kayata curl barbell duwe proyek sing luwih apik.

Gulung palu biasane bisa ditindakake nganggo dumbbells, nganggo garis H utawa nganggo tali, ing katrol. Nanging, aku yakin manawa kanggo nggayuh brachioradialis luwih akeh, dumbbells luwih apik. Yen fokus ing brachialis, tali katrol lan H-bar bisa uga ana pilihan sing luwih cocog amarga ora mbutuhake kontrol ing gerakan lan ngidini stabilisasi luwih apik.

benang mbalikke

Curl mbalikke minangka latihan "kuwalik barbel", yaiku eksekusi padha, nanging nganggo lengen tangan ing genggeman sing diucapake, yaiku kanthi telapak tangan madhep mudhun.

Fokus olahraga iki dudu bisep, nanging otot otot-otot lengen ngisor (utamane brachioradialis) lan brachialis, nganti luwih sithik.

Olahraga Thread Reverse karo Barbell

Ora sengaja yen beban sing luwih cilik biasane digunakake nalika nindakake curl mbalikke, amarga iki minangka latihan sing ngilangi meh kabeh kegiatan saka bisep lan nyebabake kabeh beban dibuwang ing brachioradialis, sing uga saliyane luwih cilik , uga otot sing luwih ringkih.

Ing utas mbalikke, biasane nggunakake garis EZ, amarga kenyamanan lan keamanan gagang gerakan. Nanging, yen pronasi sampeyan wis rampung, ora apa-apa yen sampeyan nggunakake garis terus.

Biasane, curl mbalikke uga digunakake minangka langkah pungkasan kanggo olahraga, nanging iki ora wajib. Sampeyan bisa gampang digunakake kanggo pra-lemes uga.

Kapan nggunakake saben utas?

Dadi, sampeyan bisa uga kepengin ngerti carane nggunakake saben gerakan kasebut, bener? Ya… Ngerti: "Luwih larut ing tangan sampeyan, luwih akeh nggunakake bisep brachii lan luwih diucapake, mula saya entuk brachialis, brachioradialis lan otot-otot lengen liyane", gampang dingerteni panggunaan kaya ngono.

Mula, kanthi tips ing ndhuwur iki, panggunaan saben utas bakal gumantung karo kabutuhan sampeyan. Contone, yen sampeyan rumangsa ngapikake lengen tangan amarga ora padha karo bisep sampeyan, mula cara sing bener yaiku nggunakake curl terbalik. Nanging yen sampeyan pengin nglatih bisep kanthi lengkap lan, minangka bonus, uga olahraga lengen lengen, nggunakake ikal barbel sing paling akeh dituduhake.

Kabeh gumantung karo apa sing sampeyan goleki ing latihan saiki lan apa target sing pengin sampeyan entuk.

Ing ngisor iki ana rong conto: sing pertama nuduhake karya awal bisep brachii lan finish nganggo lengen ngisor; lan sing nomer loro, sistem pra-lemes kanggo bisep brachii.

Tuladha 1:

  • Utas bar lurus - 12-10-8
  • 45º Thread - 3X10
  • Utas gantungan palu kanthi dumbbells sing ngadeg - 3X10
  • Utas mbalikke nganggo garis EZ ing kabel - 2X15

Tuladha 2:

  • Thread Reverse nganggo EZ Bar Gratis - 3X15 lan Superseries nganggo Thread Hammer - 3X8-10
  • Utas Lurus nganggo EZ Bar - 10-8-8
  • Utas konsentrat (lungguh) sepihak karo dumbbell - 2X10 (kanggo saben sisih) - Ora istirahat ing antarane sisih liyane.

Kesimpulan

Ing artikel iki, kita bisa ngerteni manawa pirang-pirang latihan, sanajan padha, duwe fungsi sing beda-beda. Makane ngerti saben latihan lan aplikasi penting kanggo nggawe latihan binaraga sing apik.

Muga-muga sampeyan saiki bisa nggunakake curl, curl barbel, curl curl, lan latihan curl mbalikke kanthi bener ing latihan lan periodisasi.

Latihan sing apik!


Apa sampeyan seneng konten kasebut? Klik ing Bintang ing ngisor iki lan critakake, saka 1 nganti 5, apa biji sampeyan kanggo konten iki!

Rating rata-rata: 4.7
Total Votes: 36

Barbell, Thread Reverse lan Pethel: Ngerteni bedane latihan!

Artikel sing gegandhengan

Suplemen Promosi

Nampa artikel liyane

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

Siji komentar


  1. KELULUSAN ngandika:

    NGALAMI NGALAMI KANGGO Bobot sing padha TANPA SING NGAMPUNG NINGKUL KANGGO WIS

Muat Ulasan liyane

Ninggalake komentar sampeyan!