fbpx

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

X
Home > pelatihan > Tips Latihan Weteng > Latihan weteng: Apa frekuensi sing cocog?

Latihan weteng: Apa frekuensi sing cocog?

Sinau frekuensi paling apik kanggo nindakake latihan weteng, ngapikake olahraga lan entuk asil sing luwih apik ing wilayah weteng.

tanjung

Antarane klompok otot sing ora kaetung, bisa uga sing paling populer ing antarane wanita lan pria yaiku weteng utawa wilayah weteng kanthi sakabehe.

Dina iki bisa uga ujar manawa iki bisa uga klompok sing duwe fokus paling gedhe ing latihan, kanthi ora langsung utawa ora langsung.

Ora ana wonder manawa ora pati jelas lan kanthi persentase lemak awak sing sithik, dheweke isih pengin nambah kondhisi ing wilayah weteng.

Mungkin pentinge kanggo nemtokake individu sing kondhisi estetis utawa ora yen dheweke nampa kabeh relevan kasebut.

Ngelingi kabeh telusuran lan kepinginan sing penting iki, ngerti cara nglatih weteng minangka bagean dhasar saka proses asil sing apik..

Ora kaya biasane sing ditindakake masarakat, weteng uga butuh protokol spesifik lan spesifik kanggo awake dhewe.

Nyatane, saben klompok otot kudu dideleng minangka set sing ditemtokake dening karakteristik X utawa Y.

Mula, latihan sing salah ora mung bisa ngrusak bathi weteng, nanging uga ngrusak klompok liya. Lan kita bakal ngerti sebabe ...

Weteng: Otot tengah awak

Amarga weteng dununge ana ing wilayah tengah batang manungsa lan tekan pungkasane, iki minangka salah sawijining klompok sing dianggep minangka "tengah", amarga nyedhiyakake stabil awak sacara sakabehe.

Bebarengan karo otot lumbar, weteng sabenere dibutuhake ing saben kahanan fisik sing ana ing awake dhewe. Bayangake, umpamane, kita ora bakal bisa njaga awak kanthi tegak tanpa kekuwatan weteng.

Amarga alesan sing penting banget kanggo posisi lan gerakan sing sampeyan lakoni, iki minangka klompok sinergis karo kabeh klompok liyane (lan latihan sing tepat).

Dumadi saka rektus perut, oblique, transverses, lan umum diarani infra, supra lan weteng oblique, kita bisa ujar manawa senadyan jumlah otot sing cilik, iki kalebu klompok sing cukup gedhe, amarga ekstensi kasebut.

Weteng uga umume kalebu serat-serat abang, umume ana gegayutane karo kerja jangka panjang. Nanging, sawetara serat putih uga ana ing otot sing vaskularisasi banget.

Karakteristik weteng nggawe otot sing beda kanggo dilatih

Kaya sing wis disebutake sadurunge, saben klompok otot mbutuhake protokol tartamtu amarga kahanan anatomi lan fisiologis.

Kanthi cara iki, kita ora bisa mikir kanthi beda karo weteng: posisine, uga karakteristik serat otot, nggawe otot beda karo kabeh prinsip sing digunakake karo wong liya.

Kaping pisanan, weteng pancen vaskularisasi lan serat abang banget. Iki biasane nggawe otot luwih ketahanan tinimbang kekuwatan.

Sanajan latihan kekuatan iku menarik kanggo ditambahake ing latihan weteng, bisa uga latihan sing luwih sregep utawa malah kanthi jumlah ulangan sing luwih dhuwur bisa dadi luwih menarik.

Becik yaiku nyampurake keseimbangan antara kekuwatan lan volume. Coba jaga 10-15 repetisi kanggo latihan sing paling intensif lan cadangan olahraga supaya lemes kabeh weteng kanthi jumlah wakil sing luwih dhuwur.

Kapindho, weteng minangka otot sing meh diaktifake kanthi praktis kanthi olahraga. Kita meh ora nate ngrekrut weteng ndhuwur utawa malah oblique kanthi angkat sikil, sanajan fokus olahraga ing weteng ngisor. Mula, sampeyan ora butuh macem-macem latihan weteng mikir yen fokus ing wilayah tartamtu uga ora mbutuhake wilayah liyane.

Pungkasane, weteng minangka otot sinergis karo klompok liya. Mula, elinga manawa sampeyan ngrekrut dheweke ing pirang-pirang latihan, dadi dina latihan perut sing asring banget ora perlu lan mbebayani. Coba cadangan latihan weteng sing luwih intens lan siji utawa loro kurang kuat seminggu. Iku luwih saka cukup.

Tindakake cara sing akeh utawa kurang gedhe: Sing cocog kanggo sampeyan?

Ana sumber sing nyebutake latihan weteng kudu gedhe banget. Sawetara atlet kaya Arnold biyen nindakake 5 utawa 6 latihan 5 utawa 6 set kanthi variasi 20-50 per per set. Atlet iki biasane nindakake paling ora 4 kaping seminggu.

Saliyane, sumber liyane kayata Skip LA Cour nyengkuyung praktik ora luwih saka kaping pindho saben minggu kanthi latihan siji utawa loro.

Sejatine, loro sumber kasebut duwe asil sing apik. Lan iki disebabake amarga akeh faktor, kayata panggunaan utawa ora saka ergogenik hormonal, sing meh ora nggawe individu nandhang latihan, diet, lan jumlah makronutrien sing ana ing kene, divisi lan cara latihan sing digunakake, lsp.

Nanging, kepiye sampeyan ngerti sing paling cocog kanggo sampeyan? Mung tes. Salajengipun, sampeyan isih bisa nyampur latihan volume karo latihan kekuatan. Sampeyan bisa nyisihake rong dina seminggu, nggunakake siji kanggo latihan kekuatan lan liyane kanggo latihan kanthi volume lan durasi sing luwih gedhe. Iki mesthine minangka pilihan sing apik kanggo mbedakake panentu rangsangan.

Tip Bonus: Napa Kudu Latih Video Otot Abdominal?

Ing saluran YouTube, dheweke ngrekam video sing apik banget, kanggo ngatasi kenapa kita kudu nglatih otot weteng. Tonton video iki lan delengen apa sing diandharake ...

Nanging,

Elinga yen saben awak duwe individualitas biologis uga karakteristik fenotipe sing beda-beda bisa latihan. Kanthi cara iki, sampeyan kudu nyoba macem-macem pelatihan kanggo menehi saran apa sing paling cocog kanggo sampeyan.

Nanging, elinga yen ana latihan weteng ora langsung ing macem-macem latihan utawa lokasi anatomi lan fungsi biomekanis nggawe otot sing gampang diatasi lan banjur overtrain. Dadi, sok dong mirsani iki! Ngaso kanggo weteng uga penting.

Maca uga: Ngerti 6 kesalahan sing nggoleki weteng sing wis ditemtokake

Maca uga: Cara nggawe weteng ditetepake

Latihan sing apik!

 

Apa sampeyan seneng konten kasebut? Klik ing Bintang ing ngisor iki lan critakake, saka 1 nganti 5, apa biji sampeyan kanggo konten iki!

Rating rata-rata: 4.5
Total Votes: 19

Latihan weteng: Apa frekuensi sing cocog?

Artikel sing gegandhengan

Suplemen Promosi

Nampa artikel liyane

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

Siji komentar


  1. bojomu ngandika:

    Napa logat kasebut ora katon? Pancen apik, apik, ala.

    -

    Browser endi sing digunakake? Ing kene aku tes ing Mozilla, Chrome lan Explorer lan normal.

Muat Ulasan liyane

Ninggalake komentar sampeyan!