fbpx

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

X
Home > Tips binaraga > Tips binaraga umum > Sinau 13 Tips kanggo Nambah Hasil Binaraga

Sinau 13 Tips kanggo Nambah Hasil Binaraga

Temokake sawetara tips sing bisa nulungi wong-wong sing wis mandheg asile, bisa nambah bobot otot utawa ngilangi lemak! Mbok solusi kanggo sampeyan berkembang maneh yaiku ing artikel iki!

tips binaraga


Yen sampeyan tiba ing kene, amarga sampeyan ora bisa ndeleng asil saka gaweyan saben dina ing gym, bener? Apa sampeyan nate mandheg mikir manawa sampeyan ngowahi sawetara perkara ing rutinitas sampeyan, asil kasebut bakal katon?

Sawetara tips binaraga bisa uga luwih gampang saka sing sampeyan pikirake!

Akeh wong sing pungkasane semangat lan pungkasane nyerah kanggo binaraga, mikir yen masalah kasebut mung "kurang genetika". Kanca-kanca, dakkandhani, iki omong kosong banget!

Nanging, Ora ana gunane mung maca tips binaraga iki utawa artikel liyane ing internet sing mbahas babagan yen sampeyan ora ngetrapake praktik apa wae.

Salah sawijining faktor utama sing ngasilake asil binaraga yaiku sabenere sikap!

Mula, pamaca sing dak tresnani, aku ngajak sampeyan tetep bareng karo aku ing artikel iki lan ngerteni 13 tips binaraga sing bakal nambah asil sampeyan.

Aku njamin yen sampeyan kudu nandur modal sawetara menit kanggo maca!

Mengko?

1- Fokus luwih akeh babagan intensitas olahraga

Intensitas kudu ngemot sabisane beban ing standar sing wis ditemtokake, nanging tanpa ngrusak gerakan, yaiku, tanpa nglakokake kanthi cara sing salah, bisa uga ngalami risiko cilaka.

Sampeyan uga ora ngganggu wektu istirahat otot ing antarane set utawa ngluwihi macem-macem latihan ing olahraga.

kakiyatan binaraga

Kanthi tembung liyane, supaya latihan intensif lan ngasilake asil sing signifikan, sampeyan kudu prihatin ora mung karo nambah beban, nanging uga kanthi cara sing bener kanggo nglakokake gerakan kasebut.

Sinau Liyane >>> Apa sampeyan ngerti rasane latihan kanthi intensitas maksimum?

2- Metu saka "zona nyaman"

Zona nyaman minangka istilah sing digunakake kanggo netepake kahanan sing masarakat ora nanggung risiko sing beda-beda lan bisa uga ngasilake asil sing positif. Dheweke bisa menehi luwih akeh kanggo awake dhewe lan ora nyoba, apa amarga kesed, wedi, ora semangat utawa faktor liyane.

Ing jagad binaraga iki ora beda. Kanthi tembung liya, kabeh wong pengin asil, awak sing ditemtokake, dheweke pengin tuwuh, nanging ora ana sing pengin nggresah, nandhang sangsara, perjuangan, ngrasakake lara, napas kurang.

binaraga zona nyaman

Kasunyatane pancen mentah: Yen olahraga sampeyan rumangsa apik lan / utawa kepenak, lali! Ora bakal menehi asil.

Aku ora ateges sampeyan kudu dadi binaragawan profesional kanthi sewengi, nanging luwih becik yen sampeyan ora entuk wektu suwene 40 utawa 60 menit ing gym, sampeyan bakal mbuwang-mbuwang wektu lan dhuwit.

3- Aja pengin asil cepet

Salah sawijining sebab paling gedhe wong nyerah terus ing binaraga yaiku kurang sabar, yaiku pengin asil ing wulan kapisan, yen binaraga bisa uga ora bisa ditindakake.

latihan bobot butuh wektu saengga proses metabolisme sing ora kaetung ing awak bisa kedadeyan kanthi bener, nganti otot nggawe tuwuh ing wektu sing pas.

wektu asil binaraga

Mula, yen sampeyan ngerti yen proses iki butuh wektu, sampeyan mung bakal olahraga lan “lali babagan wektu”. Iki bakal nggawe sampeyan ora kuwatir karo asil sing bakal dadi frustasi lan nyerah menyang gym.

4- Sampeyan kudu ngaso kanthi bener

Wiwit sampeyan olahraga kanthi intensif, istirahat sampeyan kudu proporsional karo rangsangan.

Yen ora, tinimbang nggawe sing positif, kita mung kakehan otot, sing ora apik kanggo sapa wae sing pengin asil nyata.

Aku nyaranake, supaya latihan sing luwih sithik kudu istirahat paling ora 4 utawa 5 dina kanggo klompok otot sing cukup cilik. Kanggo klompok sing luwih gedhe lan luwih kompleks kayata sikil lan lathe, perlu 7 dina.

istirahat binaraga

Saliyane ngaso ing antarane repetisi latihan, sampeyan uga kudu nimbang pentinge istirahat total, yaiku "dina cuti" (dina sing njaga panganan lan ora olahraga babar pisan).

"Dina mati" iki bisa ditindakake 1 nganti 3 kali seminggu.

5- Aja nambah beban, tambahi intensitas!

Sabemos que kanggo nambah intensitas latihan, ana sawetara kemungkinan, kayata nambah beban, nambah volume latihan, nyuda wektu istirahat, nggunakake teknik, lsp.

Nanging, umume wong sing miwiti binaraga percaya manawa mung nganggo "bobot" cukup kanggo entuk asil, mula nyatane ora bisa digunakake.

kekuatan sing bener binaraga

Kita ngerti manawa latihan sing akeh banget lan dawa bisa nyebabake katabolisme otot (mbuwang massa), bisa nyuda tingkat metabolisme, bisa nambah nyuwek sistem saraf pusat lan nyuda asil.

Nanging, nalika kita bisa nambah intensitas ora mung kanthi beban, nanging nggunakake teknik, kanthi nambah gerakan, kanthi kontraksi otot sing luwih gedhe, ing antarane poin liyane, mesthine bakal entuk asil sing luwih ekspresif.

Mula, coba nyoba nambah intensitas lan nyuda volume sajrone latihan. Olahraga sing apik ora luwih saka 60 menit, lan 40-50 menit disaranake.

6- Tetep ana hubungane karo pikiran lan otot sampeyan

Aku biasane ujar manawa latihan bobot 50% mental lan 50% mental.

Amarga, tanpa ana sangsi, pikiran sampeyan mrentah awak lan ora ana sing bisa ditindakake tanpa idin kasebut. Pramila kita ujar manawa sambungan pikiran lan otot iku penting.

sambungan antarane otot lan pikiran

nalika kita duwe barang sing apik kontrol neuromotor lan kita bisa ngontrol kontraksi saben otot liwat pikiran, yaiku kanthi konsentrasi gerakan sing dibutuhake kanthi tumindak otot target, kita bisa nggarap luwih efisien.

Ing tembung liyane, ora ana gunané sampeyan "narik bobot" kanthi cara sing berlebihan yen sampeyan ora ngerti apa sing sampeyan lakoni. Ngerti cara kerja otot minangka salah sawijining cara paling apik kanggo entuk asil.

NGERTI >>> Pentinge Kekuwatan Pikiran kanggo Binaraga

7- Fokus ing panganan

Diet minangka salah sawijining pilar utama kanggo entuk asil binaraga sing apik, nanging, sampeyan ora bisa mikir yen mangan "prekara cilik" utawa sing ora ana ing panganan, ora bakal ngganggu, mula!

fokus ing diet

Iki ala amarga 3 sebab:

  1. Sampeyan pungkasane mangan akeh kalori -  Sanajan tujuane nambah massa otot lan ora ngilangi bobot, iku bakal ala amarga ora bakal entuk otot, nanging lemu.
  2. Panganan "nibbled" iki ora nate sehat - Aku ora weruh wong "mencubit" godhong apu utawa potongan lobak, nanging luwih becik, permen, permen lan omong kosong liyane sing ngganggu asile.
  3. Sampeyan terus-terusan ngrangsang produksi insulin cilik -  Sanajan iki minangka hormon dhasar ing sintesis protein, yen berlebihan, dadi lipogenik lan sel mula tahan.

Sinau >>> 7 tips kanggo nyegah penyakit diet

Dadi, ora ana gunanya sampeyan masrahake awakmu saben dina lan malah nemoni kangelan finansial kanggo njaga pola makan sing enak, amarga sampeyan mangan “sampah” ing antarane panganan liyane. "Crap" sing ngrusak asil sampeyan.

8- Nindakake latihan aerobik sajrone "offseason" (entuk massa)

Biasane umume wong nganakake latihan aerobik mung ing fase nyuda lemak awak, yaiku, nalika pengin ngobong kalori luwih akeh. Nanging, iki kesalahan gedhe!

Latihan aerobik menarik kanggo sistem kardiovaskular, kanggo nambah sensitivitas insulin lan, mesthine bisa mbantu napsu, sanajan sampeyan kangelan mangan.

Sanajan latihan bobot anaerobik, kita kudu nganggep pamulihan aerobik. Mula, yen ora nindakake latihan aerobik, pemulihan saka latihan bobot uga bakal nandhang sangsara.

Latihan aerobik sajrone entuk bathi

Nanging, aja kakehan! Latihan aerobik sing gedhe banget bisa nyebabake katabolisme otot (nyuda bobot).

MACA ORA >>> Latihan aerobik: apa bener kanggo nindakake sadurunge utawa sawise latihan bobot awak?

9- Aja mangan mung nalika luwe

Kanggo ngasilake asil binaraga sing signifikan lan uga kanggo njamin kualitas urip sing luwih apik, kita butuh nutrisi sing nindakake proses metabolisme ing awak lan nutrisi kasebut ana ing panganan.

Mula, kita ora kudu mangan nalika luwe utawa ora, nanging kapan kita kudu mangan supaya awake tetep gizi.

panganan binaraga

Coba ucapake sampeyan ninggalake latihan lan sampeyan ora luwe ... Apa luwih becik sampeyan ninggalake awak tanpa nutrisi ing wektu sing penting? Mesthi ora! Mula, sampeyan kudu mangan sing dibutuhake kanggo mbalekake awak!

NDELENG ORA >>> 9 Tips Ngontrol Sehat Napsu!

ojo ngenteni luwe arep manganSawise kabeh, biasane nalika nindakake iki, kita mangan karo apa wae sing bakal dideleng sadurunge, lan pungkasane mangan kabeh sing ora bisa dipangan.

Iki nyebabake asil sing digawe suwe banget nandhang sewengi.

10- Gunakake bobot gratis

Umume wong sing mlebu gym pungkasane nindakake latihan ing mesin, kanggo "keamanan" utawa amarga "luwih gampang" nindakake gerakan tartamtu.

Kasunyatane, wong-wong iki ora ngerti sepira anggone ilang asil sing apik saka rutinitas latihan bobot gratis.

nggunakake bobot gratis kanggo latihan latihan bobot

Iki amarga awak sampeyan mbutuhake stabilitas sing luwih gedhe, nggawe otot bisa luwih apik, uga nambah tingkat konsentrasi.

Kanthi cara iki, coba gunakake bobot luwih akeh yen pengin asil sing nyata.

Mesin kudu dilebokake mung ing kasus tartamtu lan / utawa minangka pelengkap rutinitas latihan bobot awak supaya bisa nambah titik tartamtu lan ora kudu ngembangake kapabilitas umum awak.

Dianjurake >>> Wiwitan Binaraga: Mesin utawa Bobot Gratis?

11- Aja supaya steroid bisa digunakake

Nabolizers bisa nambah massa otot, nyuda persentase lemak, nambah kemampuan fisik (kekuatan, kacepetan, lsp) ing antarane sarat liyane. Nanging, bisa uga mbebayani.

Iki amarga, sanajan panggunaan zat kasebut bisa nambah kinerja latihan lan nguntungake banget kanggo wong sing pengin asil sing luwih cepet, asring asil kasebut, Efek samping.

aja nggunakake anabolik

Umume, wong-wong sing nggunakake steroid anabolik ngerti risiko sing ana, lan kudu nggunakake terus-terusan, amarga gangguan, yaiku nggunakake mung ing wektu tartamtu uga mbebayani.

Dadi, yen sampeyan ora niat dadi binaragawan profesional, sing kudu nyawisake kabeh, aja nggunakake steroid anabolik.

Gampang, coba tindakake kanthi bener: latihan, diet, istirahat, suplemen (yen prelu), lan sampeyan bakal bisa ndeleng carane asile katon, sanajan luwih suwe. Paling ora, sampeyan ora bakal menehi resiko kesehatan.

12- Aja meksa nindakake perkara sing nyengsarakke utawa ngrugekake sampeyan

Atlit kompetitif kudu nindakake sawetara perkara sanajan dheweke ora pengin. Nanging, iki ora ateges dheweke kudu metu nindakake kabeh sing ora disenengi, supaya ora nikmati apa-apa, ing latihan utawa uga ing diet.

Kaping pirang-pirang aku ndeleng wong sing sengit marang panganan iki, lan mung mangan amarga ngerti yen bakal ngasilake asil sing apik. Masalahe yaiku supaya wong-wong iki mesthi ora puas.

kurang seneng ing binaraga

Kajaba iku, ana latihan sing bisa uga ora cocog karo wong, nanging dheweke meksa nindakake perkara kasebut, mung mikirake asil kasebut, sanajan awake menehi sinyal supaya mandheg.

Aku ora ngomong sampeyan ora nindakake tugas, nanging sampeyan uga coba larasake rutinitas latihan lan panganan karo hal-hal sing cocog kanggo sampeyan, saéngga nyegah sampeyan kepranan lan nyerah kanggo binaraga.

13- Duwe program latihan dhewe

Asil akeh atlit minangka inspirasi kanggo akeh wong kanggo miwiti latihan bobot. Nanging, dheweke nganggep kudu nyalin pelatihan sing padha karo atlet kasebut utawa wong liya sing duwe asil sing apik.

Kosok baline, nalika wong anyar kanggo binaraga nyoba ngetutake pelatihan wong sing wis pirang-pirang taun ing olahraga iki, asring gagal, amarga latihane wis maju.

program latihan tartamtu

Iki bisa nyebabake sampeyan cilaka utawa luwih elek nalika sampeyan lelungan, nyebabake sampeyan nyerah sadurunge sampeyan miwiti.

Kita kudu ngerti manawa saben wong duwe genetika dhewe. Dadi, ora ana gayane nyoba nyalin pelatihan rekan sampeyan yen sampeyan duwe asil sing padha karo dheweke.

Takon guru gym sampeyan nggawe latihan khusus kanggo sampeyan lan sing cocog karo kabutuhan awak dhewe.

Yen sampeyan nganggep bener, uga njaluk tips saka wong lanang sing sampeyan tresnani lan ngimpi duwe Wujud kaya duweke. Pungkasan, ora ana sing luwih apik tinimbang sinau saka wong sing ngerti, bener?

MACA ORA >>> Nyalin panganan lan olahraga ora tau dadi tips ...

Kesimpulan

Dadi, kita bisa ngerti manawa akeh wong ora bisa entuk asil sing apik kanggo binaraga amarga ora duwe sikap sederhana sing bisa diterapake, kayata tips sing diwenehake ing artikel iki.

Dadi, kanggo mbantu sampeyan ngetrapake tips iki lan liya-liyane sing bakal mbantu sampeyan menehi asil sing apik, ora ana sing luwih apik tinimbang duwe profesional ing sisih sampeyan, apa sampeyan setuju?

Dadi, aku ngajak sampeyan nemokake program Konsultasi Sempurna. Iki minangka program latihan lan panganan sing digawe kanggo mbantu sampeyan mencapai tujuan sing dikarepake gain massa, kobong lemak utawa liyane.

Ing program iki, aku bakal nyiyapake latihan lan rutinitas diet adhedhasar kabutuhan individu lan aku bakal menehi kabeh dhukungan sing dibutuhake kanggo entuk asil. KLIK ING kene kanggo informasi luwih lengkap!

Latihan sing apik!

Apa sampeyan seneng konten kasebut? Klik ing Bintang ing ngisor iki lan critakake, saka 1 nganti 5, apa biji sampeyan kanggo konten iki!

Rating rata-rata: 4.8
Total Votes: 22

Sinau 13 Tips kanggo Nambah Hasil Binaraga

Artikel sing gegandhengan

Suplemen Promosi

Nampa artikel liyane

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

Ninggalake komentar sampeyan!