fbpx

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

X
Home > Tips binaraga > Tips binaraga umum > Temokake 10 Tips Binaraga Super sing Bakal Mbantu Asil Sampeyan!

Temokake 10 Tips Binaraga Super sing Bakal Mbantu Asil Sampeyan!

Sinau babagan 10 tips binaraga utama, kanggo pamula lan kanggo sing wis suwe latihan. Iki minangka tips sing bisa migunani ing lintasan binaraga.

10-tips-binaraga

Akhir-akhir iki, umume wong Brasil lan Brasil njaluk gym olahraga binaraga, kanggo tujuan estetika utawa kesehatan. Supaya wong-wong kasebut bisa urip bebarengan ing wiwitan latihan, sawetara tips binaraga dibutuhake, kalorone kanggo entuk asil sing luwih apik lan kanggo nyegah cilaka otot.

Tips binaraga sing kasedhiya ing blog lan situs binaraga minangka sekutu kanggo para pamula sing asring ora duwe profesional Pendidikan Jasmani ing gym.

Kanthi dipikirake, ing artikel iki kita wis siyap kanggo sampeyan 10 tips super kanggo mbantu sampeyan lelungan binaraga. Sinau babagan carane entuk asil sing apik saka olahraga, cara diet sing apik, pentinge istirahat lan LEBIH LANJUT!

Ayo bareng?

Pentinge binaraga

Binaraga wis ora mung dianggep mung minangka cara kanggo njaluk otot, iku ngluwihi, uga nggawa asil fungsional lan kesehatan sing luwih apik.

Akeh profesional kesehatan nyaranake latihan latihan bobot amarga sawetara sebab, apa amarga nambah massa otot, nyuda lemak awak, nyegah ciloko, rehabilitasi gerakan lan etc.

Iki minangka salah sawijining olahraga paling demokratis sing ana lan bisa dipraktekke pria, wanita, wong tuwa, lan uga bocah-bocah (saben profil kanthi metode pelatihan khusus).

BACAAN REKOMENDASI ​​>>> Pandhuan Wiwitan kanggo binaraga: Panganan (diet), Latihan, Suplemen lan Istirahat

Latihan bobot kudu dianggep biasa, yaiku, ora ana gunane mung nalika sampeyan ngrasakake. Iki ora nggawa mupangate, sebaliknya, saben sampeyan nerusake kegiyatan, sampeyan bakal nandhang lara otot ing dina sabanjure.

Penting uga nyelarasake latihan bobot kanthi nutrisi sing tepat, istirahat proporsional lan ing kasus tartamtu, kanthi nggunakake suplemen panganan.

Ing antarane mupangat utama latihan binaraga, bisa disorot:

  • Ngapikake swasana ati;
  • penguatan otot;
  • Penguatan balung;
  • Bentuk sing apik;
  • Memori sing luwih apik;
  • Posisi awak sing luwih apik;
  • Ngurangi indeks lemak awak;
  • Peningkatan sistem kardiovaskular;
  • Peningkatan sistem kardiorespiratory;
  • Ngapikake swasana ati;
  • Rasane seneng sajrone lan sawise latihan;
  • Peningkatan kinerja seksual;
  • Antarane akeh liyane.

MACA ORA >>> Temokake entuk manfaat paling gedhe saka binaraga

Nanging, Penting banget yen kudu duwe profesional Pendidikan Jasmani ing sisih sampeyan. kanggo nuntun sampeyan nalika nindakake latihan. Yen bisa, sadurunge ndhaptar ing akademi, takon apa dheweke duwe profesional sing kasedhiya kanggo siswa.

Yen sampeyan ora duwe wong sing nuntun, aja nyerah. tindakake ing 10 tips binaraga ing ngisor iki lan priksa asil sing apik kanggo olahraga.

1- Fokus

Ing binaraga, sampeyan sing menehi pesen. Kanthi tembung liyane, kanggo entuk asil sing apik ing olahraga iki, sampeyan kudu nindakake sing paling apik. Nggawe binaraga minangka rutinitas sampeyan.

Elinga yen: kabiasaan sing sampeyan lakoni sajrone urip sampeyan bisa mengaruhi asil lan malah kinerja sajrone olahraga.

Duwe fokus maksimal kanggo binaraga

Contone: yen olahraga esuk lan tekan wayah wengi bengi metu, sampeyan bakal meh ora sregep metu saka kasur, apa maneh olahraga.

Sinau >>>  7 tips kanggo fokus ing binaraga

Dadi delengen apa prioritas sampeyan. Yen binaraga, sayang sampeyan kudu nyerah pesta, omben-omben, wengi sadurunge kanggo tujuan sing luwih gedhe. Elingi: sampeyan sing nemtokake aturan!

2- Nyisihake mung sedina kanggo mangan sing disenengi

Yen sampeyan lagi diet sing resimen, tegas lan aja kesusu saka godaan sing ditawakake jagad. Elingi target sing paling gedhe.

Nanging, papan perlindungan ora gawe lara sapa wae. Kosok baline, bisa dadi apik kanggo pikiran lan bisa dadi bahan bakar kanggo njaluk terus saka panganan sing, kanggo akeh wong, kaya disiksa.

disisihake dina kanggo mangan sing disenengi! tips binaraga

Pisah mung sedina seminggu mangan sing disenengi, menehi kesenengan. Nanging njupuk kesempatan kanggo "nancepake sikil ing nangka" mung ing dina iki, yen ora rencana sampeyan bakal mudhun.

MACA ORA >>> Dina Sampah: Sinau Pentinge Kanggo Diet

3- Dadi realistis

Penting sampeyan ngerti arep menyang endi. Paling ora dhisik. Kanthi cara iki, sampeyan bakal bisa nemtokake target sing bisa ditindakake. Amarga target sing ora bisa ditindakake bakal nggawe sampeyan luwih gampang nyerah.

Contone, pengin entuk 10kg massa otot sajrone 1 minggu, utawa ngilangi lemak 10kg sajrone 1 minggu ... Iki minangka target sing mokal, lan bakal nggawe sampeyan ora fokus lan nyerah ing target / impen.

Tips binaraga: Realistis Kanthi Tujuan

Aja pengin dadi kaya akeh binaragawan sing katon ing media, amarga sampeyan adoh saka kaya dheweke. Dheweke profesional. Sing kudu sampeyan lakoni bakal inspirasi lan aja nyoba nuladha.

4- Nduwe asor ing gym

Ing gym, kabeh padha. Sing mbedakake siji lan liyane dudu kapasitas fisik, nanging kapasitas mental lan kepiye tingkah laku individu ing lingkungan kasebut.

Dadi, yen sampeyan mikir bakal nggawa bobot awak, nindakake perkara sing salah utawa tumindak kaya remaja sing mbrontak, lali! Bakal mesthi ana wong sing kuwat lan luwih memberontak tinimbang sampeyan.

Tips binaraga: duwe andhap asor ing gym

Sampeyan ora nambah apa-apa ing target sampeyan, mung nggawe sampeyan tumindak kaya bajingan lan nggawe sampeyan goblok. Wong sing andhap asor lan ngajeni. Yen bisa, tulung wong liya, ing njero gym utawa njaba.

5- Beban / bobot ora kabeh

Nalika nindakake seri olahraga, fokus ing cara sing bener kanggo nglakokake gerakan. Aja kuwatir babagan momotan, paling ora ing wiwitan, banjur tambah.

Apa aturan kanggo binaraga ora kudu njupuk akeh bobot, nanging cara kerja otot. Bobot utawa beban minangka faktor sing kudu ditindakake minangka akibat.

Tips binaraga: bobot iku ora kabeh

Yen sampeyan ora nyana-nyana, sampeyan wis nambah bobot lan nglakokake gerakan kanthi bener. Cukup sabar lan tetep konsisten.

6- Mikronutrien uga penting

Aja mung fokus marang macronutrients yaiku protein, karbohidrat lan lipid (lemak) lan aja lali mikronutrien kayata vitamin lan mineral.

NDELENG ORA >>> Pentinge mikronutrien

Sampeyan kudu diet sing imbang banget, wiwit kekurangan vitamin lan mineral bisa langsung ngganggu asil lan kinerja sampeyan sajrone latihan bobot awak, lan utamane kesehatan.

Tips binaraga: Pentinge Kanggo Mikronutrien

Kalebu sayuran, kacang-kacangan, lan woh-wohan ing panganan supaya sampeyan bisa nyedhiyakake macem-macem mikronutrien ing awak.

Pilihan liyane bisa uga yaiku suplemen multivitamin, sing paling apik kanggo nyedhiyakake nutrisi jinis iki tanpa mbutuhake variasi panganan.

7- Ora lara, ora bathi

Aja mikir babagan nggayuh apa-apa tanpa nandhang lara lan nandhang sangsara. Tansah olahraga nganti wates sampeyan. Iki sing bakal ngasilake rekrutmen serat maksimal, ngasilake hipertropi otot.

Tips Olah rogo ngencengke otot: Ora Ana Nyeri

Nanging, ati-ati minangka faktor sing penting banget. Tindakake kaya sing dakkandhakake ya, nanging kanthi pandhuan profesional. Ora ana gunane latihan kaya edan lan nglatih kabeh sing salah. Kajaba ora duwe asil, sampeyan bisa nyebabake kerusakan otot.

8- Konsultasi karo guru

Yen sampeyan duwe pitakon babagan latihan utawa eksekusi gerakan, aja tumindak kanthi naluri, golek profesional ing wilayah kasebut.

Profesional Pendidikan Jasmani tanggung jawab kanggo nuntun siswa kanthi cara sing paling apik supaya bisa nggayuh tujuan sing digarisake (apa hipertrofi otot utawa penurunan bobot) lan uga supaya ora lara amarga nindakake gerakan sing salah sajrone latihan.

Tips binaraga: mesthi takon karo guru

Dadi, yen bisa, pilih profesional sajrone latihan. Yen sampeyan ora duwe syarat, gunakake paling akeh guru akademi, lan elinga yen dheweke ana ing kene kanggo ngladeni kabeh wong lan dudu mung sampeyan.

9- Tindakake imbangan

Penting banget kanggo njaga keseimbangan nalika olahraga. Ketidakseimbangan kasebut bisa nyebabake ora rata otot lan kanthi estetis lan mekanik, bisa dadi faktor negatif banget.

Tips binaraga: Tetep Saldo

Biasane, utamane ing wiwitan, ora bisa ngimbangi bar utawa dumbbells sajrone olahraga. Supaya ora kedadeyan, takon marang gurumu, utawa uga kolega, supaya mbantu sampeyan njaga keseimbangan lan nindakake gerakan kanthi bener.

10- Ora kanggo Steroid anabolik kanggo Wiwitan

Iki bisa uga minangka tips utama kita. Aja nggunakake steroid anabolik sajrone binaraga sawetara wulan. Ngerti awakmu luwih dhisik, entuk kematangan latihan, gawe awak tekan wates maksimal lan mung sawise iku, coba pikirake nggunakake steroid anabolik.

Tips binaraga: aja nggunakake steroid dhisik

Steroid anabolik ngluwihi wates genetik sampeyan. Kanthi tembung liya, yen sampeyan wis latihan suwene 1 taun lan mikir yen sampeyan wis entuk wates genetis lan sampeyan butuh "pitulung" kanggo terus tuwuh, mula steroid anabolik bisa dadi pilihan sing apik.

Nanging, kita ujar maneh yen sampeyan anyar nggunakake binaraga, aja nggunakake bahan kasebut. Yen sampeyan dudu pamula lan pengin nggunakake, goleki pitulung khusus lan aja lali nindakake TPC (terapi siklus kirim).

Sinau Liyane >>> Ngerti Efek Sisih Anabolik Utama!

Kesimpulan

Kita ngerti pentinge binaraga lan carane ngasilake mupangat, kanggo kesehatan uga kanggo estetika awak. Tututi tips sing ditawakake ing artikel kanthi bener lan entuk target sing dikarepake.

Tips binaraga sing kasedhiya ing artikel iki ditulis dening profesional sing wis trampil ing bidang olahraga. Nanging, ora ana apa-apa sing ditemokake ing internet sing luwih penting tinimbang pitulung pribadi lan pribadi.

Latihan sing apik!

Apa sampeyan seneng konten kasebut? Klik ing Bintang ing ngisor iki lan critakake, saka 1 nganti 5, apa biji sampeyan kanggo konten iki!

Rating rata-rata: 4.6
Total Votes: 25

Temokake 10 Tips Binaraga Super sing Bakal Mbantu Asil Sampeyan!

Artikel sing gegandhengan

Suplemen Promosi

Nampa artikel liyane

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

Ninggalake komentar sampeyan!