fbpx

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

X
Home > Tips kanggo Wanita > Ngerti 5 Suplemen Wanita Aja Digunakake

Ngerti 5 Suplemen Wanita Aja Digunakake

Temokake sawetara suplemen sing bisa uga ora cocog kanggo panggunaan wanita, lan buwang saka protokol nutrisi sampeyan!

suplemen-sing-wanita-kudu-ora digunakake


Kita ora bisa mbantah efisiensi suplemen kanggo nyukupi kabutuhan sing diet ora bisa ditindakake, uga kepraktisan lan kapabilitas kanggo nyediakake senyawa sing bisa ngoptimalake sawetara proses lan ningkatake kinerja sakabehe. Nanging apa sebabe kabeh suplemen perlu kanggo kabeh wong?

Sacara kasar, ayo ujar manawa ora ana suplemen sing bisa dianggep digawe khusus kanggo pria utawa wanita. Sanajan saiki ana suplemen DEDIKASI kanggo siji jinis utawa jinis liyane, kasunyatan manawa nggunakake jinis lawan ora bisa dianggep minangka kesalahan.

Nanging, ana sawetara suplemen sing kudu dihindari wanita amarga ora prelu utawa gampang ngrusak pangembangan tinimbang mbantu.

Dadi ing artikel iki, aku pengin ngobrol luwih sithik babagan sampeyan supaya sampeyan wanita bisa ngerti luwih akeh babagan sebabe ora nggunakake suplemen iki.

Mengko?

1- Hypercaloric (Gainers)

Lumrahe yen ndeleng wanita sing kangelan ngembangake massa otot lan nambah bobot awak golek zat hiperkalsik. Biasane prihatin babagan "bobot awak", masarakat mikir yen kasunyatan cekak kalori bakal ngatasi masalah kasebut, nanging, kasunyatane ora.

Kaping pisanan, kita kudu ngerti yen kanggo nambah massa otot, kombinasi faktor kudu dipikirake: Latihan (stimulasi), istirahat sing cukup, nutrisi sing bisa nyedhiyakake makronutrien lan mikronutrien ing bagean lan wektu sing cocog, keseimbangan energi, periodisasi pelatihan, lsp.. Dadi, mung peduli babagan nyedhiyakake kalori bisa nyebabake sampeyan, amarga wanita duwe fasilitas sing luwih gedhe kanggo ngasilake lemak awak amarga alasan hormon lan fisik. Utamane, kanthi jumlah kalori sing akeh saka karbohidrat sing gampang, nambah lemak gampang banget.

Hypercaloric kanggo Wanita

Biasane hipercalorik ngemot kalori saka karbohidrat sing gampang lan / utawa gampang dicerna, kayata maltodextrin, dextrose, glukosa, fruktosa, lactose utawa malah sukrosa. Dadi, karbohidrat iki duwe pengaruh sing gedhe banget lan bisa nyebabake lemak (utamane ing wilayah weteng lan kandhungan), bisa ngalangi latihan hiperinsulimia lan, ing jangka panjang, bisa nyebabake resistensi insulin.

Uga pikirake manawa wanita duwe sarat kalori sing luwih murah tinimbang pria, kajaba langka, lan diet dhewe bisa memenuhi tuntutan kasebut kanthi kualitas sing luwih akeh, sawise kabeh, kita bisa ngapusi makronutrien kanthi luwih apik, kita bisa nyedhiyakake micronutrien sing luwih nyukupi lan ningkatake respon metabolisme sing cocog karo kita nalika semana.

Kanthi adaptasi panganan kanthi bener, panganan hiperkcalorat mesthi ora perlu kanggo wanita lan dadi alternatif sing luwih valid ing kasus sing spesifik lan luwih ditujokake kanggo pamirsa lanang.

MACA Luwih Luwih >>> Apa Hiperkalsik Bisa Digunakake Sapa wae?

2- Prohormonal

Pro-hormonal minangka zat sing diowahi dadi awak dadi hormon. Dadi, bagean gedhe sing diowahi dadi androgen, yaiku turunan testosteron.

Kita ngerti manawa testosteron iku penting banget kanggo pria lan tanggung jawab kanggo ciri maskulin utama. Nanging, saiki uga ana (kanthi jumlah sing luwih cilik) kanggo wanita lan duwe peran penting. Dadi, testosteron uga kudu ana ing level wanita sing cukup.

Nanging, paningkatan level wanita kasebut duwe akibat serius, utamane babagan androgenitas lan virilisasi (yaiku ketaatan karakteristik pria). Mula, efek kayata: rambut saya tambah, swara sing jero, rambut rontog, kukul, kulit berminyak, deformasi kelamin, nyusut susu, antara liya gampang banget.

Pro-hormonal ora digunakake dening wanita amarga alasan iki..

prohormonal super

Salajengipun, pro-hormonal bisa uga tanggung jawab kanggo subur lan iki bisa dibalekake utawa ora. Iki, minangka tambahan kanggo tingkat hepatotoksisitas lan karusakan awak sacara sakabehe.

Sejatine, saiki ana target pro-hormonal kanggo wanita, nanging suplemen iki isih ditliti lan ora ana sing nuduhake manawa 100% aman. Dadi ati-ati banget babagan iki!

Pilih panganan sing apik, latihan sing apik lan gunakake suplemen sing bisa nambah level TESOTSOTERONE ALAM kayata pre-hormonal, sing ora bakal menehi efek samping saka suplemen pro-hormonal.

NGERTI >>> Bedane Prohormonal lan Prehormonal

3- Suplemen pra-olahraga

Mungkin kelas suplemen sing paling akeh dikembangake lan paling anyar ing taun-taun pungkasan yaiku pra latihan, suplemen iki kudu digunakake sadurunge latihan lan duwe kemampuan kanggo nambah kinerja, nyuda lemes utawa ningkatake katabolisme lan / utawa efek nyuda anabolik.

Utamane kanggo wanita, suplemen pra-olahraga ora perlu amarga stimulan, utamane digunakake kanggo klompok sing akeh otot (kayata paha) nyebabake vasokonstriksi sing akeh lan mula ngganggu aliran getih ing wilayah kasebut, nyebabake oksigen lan tekane nutrisi ora bisa dilindhungi. Amarga vasokonstriksi iki, napas uga ora kuwat lan latihan, sanajan katon luwih kuat, ora.

Olahraga sing apik mbutuhake kendhali, ora nggegirisi. Mbukak napas sing apik lan ora ana tachycardia. Sampeyan mbutuhake prinsip stimulus lan ora "tumpukan".

Dadi ora salah yen nggunakake stimulan kaya kafein sadurunge lathian. Nanging, pra-olahraga bisa uga ora ana gandhengane karo kasus kasebut, kajaba sing pancen duwe prinsip perbaikan latihan lan / utawa senyawa anabolik.

Yen sampeyan pengin banget suplemen sing efisien kanggo digunakake sadurunge olahraga, pilih beta-alanine, liwat sitrulline lan kanggo nitahake, contone, sing wis kabukten efektif.

4- Kolagen

Kolagen kalebu suplemen paling dhuwur sing digunakake para wanita, utamane kanggo ningkatake kesehatan kulit, nambah aspek kayata kendur utawa uga selulit. Kajaba iku, akeh sing percaya manawa suplemen kolagen bisa mbantu kerapatan otot lan otot.

Nanging, ayo ngerti apa-apa: Awak sampeyan ORA nyerep protein, nanging asam amino, dipeptida lan sawetara tripeptida. Iki tegese kolagen (protein sing regane biologis sithik) ora digunakke. Pisanan kudu dipecah (dihidrolisis) ing usus supaya bisa nyerep asam amino. Malah kolagen hidrolisis, sing ora liya asam amino utama sing ana ing kolagen, ora duwe fungsi, amarga kita ora bisa njamin manawa awak bakal nggunakake asam amino sing diserep kanggo sintesis kolagen endogen.

Nyatane, saben kolagen minangka individu kanggo saben wong, yaiku saben kolagen dibentuk liwat gen saben individu. Sanajan ngono, yen kolagen bisa digunakke, ora bakal digunakake kanthi efisien amarga gumantung karo kode genetik sing bakal dibentuk lan digunakake ing awak.

Kolagen kanggo wanita

Tambahan karo kolagen minangka perkara sing bakal ngasilake dhuwit lan ora bakal entuk mupangat. Yen ora, yen sampeyan pancene pengin ngrangsang produksi kolagen ing awak, gunakake protein nilai biologis sing dhuwur (daging, endhog, susu lan produk susu, lsp) lan fokusake ing konsumsi sing cukup vitamin C (asam askorbat) sing dadi koofactor utama ing sintesis kolagen endogen. Uga manungsa waé kanggo diet kanthi sakabehe, amarga fungsi awak sing apik ing awak bakal mbantu lan njamin produksi kolagen sing apik.

Elingi: Ana macem-macem kolagen sing ana gandhengane karo perbaikan gabungan, sing wis dingerteni Kolagen UC-II. Iki minangka suplemen sing efisien, nanging ora ana gandhengane langsung karo peningkatan kinerja utawa modifikasi estetika.

5- Protein kedele bertekstur

Nganti biyen, kedele wis dibahas lan mupangate, lan kita ora bisa nolak manawa ana manfaate kesehatan. Nanging, wis pirang-pirang taun kepungkur, sawetara panliten wis rampung (lan isih ana) babagan konsumsi protein kedele, utamane protein kedelai bertekstur, lan sawetara poin kudu kasebut lan disorot, apamaneh babagan konsumsi kedelai dening wanita.

Wis dingerteni yen kedhele duwe paedah kayata: ngewangi ngontrol hiperkolesterolemia, nyediakake protein nilai biologis sing dhuwur (soy duwe kabeh asam amino esensial), antarane liyane. Kasunyatane, ora sengaja panganan iki wis dadi dhasar panganan wong vegetarian, wanita utawa pria. Nanging, uga isoflavon sing, kanthi simulasi, "simulasi" estrogen ing awak.

Protein Kedele Tekstur

Sampeyan bisa nganggep iki ora apa-apa kanggo wanita, nanging kita ngerti yen estrogen yen ora seimbang bisa menehi kontribusi ilang kalsium ing balung (utamane kanggo wanita menopause) bisa dadi kanker, ngganggu siklus menstruasi, nambah penylametan banyu, nambah nambah lemak awak, antarane liyane. Dadi, tanpa mangu-mangu, Isoflavon sing gedhe banget bisa ngrusak wanita..

Penting kanggo nggawe pertimbangan kasebut, amarga ana akeh suplemen kanggo wanita sing ngemot protein kedelai bertekstur kanthi akeh. Temenan, isine kedele Moderate ora bakal mbebayani lan pertimbangan kasebut ORA GAMPANG kanggo senyawa, kayata soy lectin (sing mung duwe fungsi sing gegandhengan karo solubilisasi suplemen) sing umume ing hyperprotein. Salajengipun, kita ora nganggep poin kasebut kanggo protein kedele ISOLATED, nanging mung kanggo versi tekstur (sing kurang mulya).

Dadi, yen sampeyan dudu vegetarian, coba gunakake kedele sabisane, lan yen sampeyan vegetarian, coba wenehake pilihan protein kedelik sing diisolasi utawa protein sayuran liyane sing berkualitas banget, kayata protein kacang polong , sega lsp.

Kesimpulan

Sawetara suplemen terkenal saiki duwe efisiensi banget kanggo mbantu kesehatan lan asil wanita, amarga kita ngerti manawa ing sawetara titik duwe kekhasan khusus. Nanging wong liya ora mung mbuwang-mbuwang wektu, nanging bisa ngrusak pangembangan lan kesehatan sampeyan.

Mula, kudu dingerteni lan ngerti endi sing bakal digunakake utawa ora kanggo ngirit dhuwit, wektu, kesehatan lan ngoptimalake asil sampeyan sabisa-bisa.

Suplemen sing apik!

Apa sampeyan seneng konten kasebut? Klik ing Bintang ing ngisor iki lan critakake, saka 1 nganti 5, apa biji sampeyan kanggo konten iki!

Rating rata-rata: 4.4
Total Votes: 26

Ngerti 5 Suplemen Wanita Aja Digunakake

Artikel sing gegandhengan

Suplemen Promosi

Nampa artikel liyane

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

Ninggalake komentar sampeyan!