fbpx

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

X
Home > Kesehatan > Silymarin: Penting kanggo nglindhungi ati!

Silymarin: Penting kanggo nglindhungi ati!

Temokake silymarin, ramuan penting sing bisa mbantu ati supaya regenerasi lan nggawa akeh mupangat kanggo awak! Sinau babagan apa, cara njupuk, mupangate lan Luwih Luwih!


Akeh wong sing ora sabar-sabar ngupayakake ngrebut awak impene, kanthi nutrisi sing tepat, nindakake kegiatan fisik, njupuk suplemen, utawa malah milih dalan sing luwih cekak, yaiku panggunaan steroid anabolik. A silymarin iku zat sing bisa mbantu nglindhungi sampeyan nalika nggunakake steroid.

Anabolik minangka zat sing bisa ngrusak salah sawijining organ paling gedhe lan paling penting ing awak: ati. Kanggo nyandhet utawa nyegah kerusakan ing ati, ana obat hepatoprotective (pelindung ati), kayata silymarin, sing minangka senyawa alami sing kuat kanggo perawatan lan pencegahan penyakit ati.

Ngerti kenapa silymarin kanggo apa akeh digoleki dening wong sing nggunakake steroid anabolik lan ngerti macem-macem mupangat sing disedhiyakake dening zat iki, ora mung kanggo ati, nanging uga kanggo bagean penting ing awak kita.

Apa silymarin?

A rega silymarin yaiku aktif sing diekstrak saka ramuan kembang sing dikenal minangka eri susu ou eri susu. Herb iki asale saka Eropa lan kalebu kulawarga daisy lan ragweed Amerika.

Iki minangka zat sing digunakake, ing pirang-pirang kasus, ing bentuk suplemen, obat utawa liwat teh.

Amarga anti-inflamasi lan antioksidan, iku bisa nyengkuyung sawetara mupangat kanggo awak, utamane ing ati.

Kepiye cara kerja silymarin ing awak?

A mupangate silymarin bisa digunakake minangka perlindungan kanggo ati, ing endi nggawe jinis "tameng protèktif" sing bakal nglindhungi ati saka zat sing bisa mbebayani.

"Pelindung pelindung" iki tegese zat sing bisa luwih mbebayani tumrap ati, kayata minuman beralkohol, lemak lan panggunaan steroid anabolik, ora langsung disaring dening ati lan diilangi saka awak, liwat urin utawa feses.

Saliyane nglindhungi ati saka ancaman, uga mbantu ngoptimalake regenerasi alami ati, nggawe organ supaya luwih cepet mari amarga cilaka internal.

Kanggo silymarin kanggo apa?

A silymarin tuku kondhang amarga pencegahan lan efek perawatan kanggo masalah ati, kayata: jaundice, sirosis, masalah kandung empedu lan hepatitis.

Kajaba iku, disaranake banget dening para profesional kesehatan, kanggo mupangat sing kabukten ilmu ing kontrol lan pencegahan diabetes tipe 2, lan uga efektif ing perawatan penyakit jantung.

Iki uga bisa mbantu nambah gangguan pencernaan sing disebabake dening racun gedhe banget ing ati. Kanthi ngresiki ati, kelainan iki bakal saya suda lan sampeyan bakal duwe proses pencernaan sing luwih dioptimalake.

Mupangate silymarin

Saliyane mupangat sing kasebut ing ndhuwur, cardo mariano uga duwe mupangat liyane, kayata:

  • Melawan peradangan;
  • Nyuda tingkat LDL (kolesterol jahat) ing getih;
  • Gelut masalah gastrointestinal;
  • Tambah produksi susu ibu;
  • Ngontrol tingkat gula getih;
  • Nyuda gejala asma;
  • Ngalangi ati saka nambah lemak.

Keuntungan kasebut ora bakal kasedhiya ing kabeh wong. Iki bakal beda karo reaksi biologis saben awak kanggo bahan kasebut.

Ing kasus tartamtu, obat iki bisa nyebabake, saliyane mupangat iki, sawetara efek samping sing bakal kita deleng ing ngisor iki.

Efek samping saka silymarin

Silymarin minangka tanduran sing wis dadi obyek panliten dening sawetara peneliti ing saindenging jagad, utamane kanggo fungsi nglindhungi ati.

Nanging, sanajan minangka bahan herbal (asal alami), kemungkinan efek samping ora dikecualekake. Gumantung saka individualitas saben wong sing nggunakake, bisa uga ana efek samping sing ora dikarepake, kayata:

  • Mual;
  • Muntah;
  • Diare;
  • Gas;
  • Bengkak awak;
  • Nyeri weteng.

Penting, sampeyan ngerti yen efek samping iki bisa digandhengake karo kurang pakulinan awak karo zat iki, nanging bisa uga digandhengake karo sawetara kontraindikasi dening pangguna. Mula, yen ana efek kasebut muncul sawise digunakake, aja nggunakake maneh lan golek dhokter supaya bisa menehi pandhuan sing tepat.

Kontra

Sanajan sampeyan nandhang penyakit iki silymarin duwe kekuwatan kanggo nglawan utawa malah nyegah, penting kanggo njupuk sawetara pancegahan sadurunge digunakake.

Dadi, yen sampeyan duwe masalah ginjel (ginjel), penyakit jantung, hipertensi, jinis kanker (utamane wanita, ing kasus payudara, uterus utawa kanker ovarium), utawa yen sampeyan nggunakake obat liya, konsultasi karo dokter sadurunge digunakake dadi wajib.

Kanggo wong sing kecenderungan alergi, golek dhokter uga disaranake, amarga bisa uga alergi marang tetanduran, kayata kembang aster Amerika utawa ragweeds, kaya sing wis dingerteni, kalebu kulawarga sing padha eri susu. Ing sawetara kasus, wong kasebut alergi marang tunas susu dhewe.

Apa silymarin ngilangi bobot?

A resposta é não!

Sanajan silymarin ditliti kanthi akeh dening peneliti utama ing saindenging jagad, isih durung ana bukti manawa zat iki duwe efek sing migunani kanggo wong sing pengin ngilangi bobot awak. Mula, silymarin ora kena digunakake kanthi tujuan ngilangi bobot awak.

Kanggo sampeyan sing pengin ngilangi bobot kanthi cara sing sehat, penting kanggo miwiti nganggo panganan sing seimbang, olahraga kanthi rutin lan, yen ditrapake, goleki profesional kanggo nuduhake obat utawa suplemen sing cocog kanggo profil lan kebutuhan sampeyan.

Pentinge silymarin kanggo sing nggunakake steroid anabolik

Akeh wong nggunakake steroid anabolik kanggo nggayuh awak idham-idhamane, nanging ora kabeh nindakake kanthi bener. Asring nggunakake zat anabolik kaya sing digawe kanthi cara sing salah bisa nyebabake masalah ati sing serius. Makane ana obat hepatoprotective sing nglindhungi ati.

Silymarin minangka salah sawijining hepatoprotektor sing bakal mbantu mbalekake ati saka karusakan lan racun sing disebabake anabolik. Nanging, ana kemungkinan silymarin ngganggu efek anabolik sawetara steroid anabolik.

Menawi mekaten, para ahli ing lapangan iki mesthi menehi rekomendasi ing nggunakake silymarin sadurunge siklus, kanggo nyiyapake ati, utawa sawise siklus, porsi minangka TPC (terapi siklus kirim), sing kritis nyuda kemungkinan nandhang efek samping sing ditindakake dening steroid anabolik.

Silymarin bisa digunakake kanthi ngilangi racun saka ati sing bisa disebabake amarga nggunakake steroid anabolik, amarga duweni efek anti-inflamasi lan antioksidan, sing nglindhungi lan ngatur metabolisme ati. Dadi, saliyane silymarin nglawan penyakit ati, uga efektif kanggo njaga sel sing sehat.

Penting, kanggo negesake manawa sajrone siklus, disaranake supaya individu ora ngonsumsi panganan lemak lan ora ngonsumsi minuman beralkohol apa wae.

Kepiye cara njupuk silymarin?

Jumlah sing disaranake dening dokter udakara 400mg saben dina, kanthi 200mg nalika nedha awan lan 200mg nalika mangan. Jumlah kasebut dianjurake kanggo wong sing golek ramuan kanggo nambah fungsi ati.

Yen sampeyan milih teh, jumlah sing bakal dijupuk yaiku 5 nganti 6 gelas saben dina. Ora luwih saka iku.

Yen sampeyan pengin nambah lan nyegah efek samping saka steroid anabolik, aku nyaranake sampeyan tindakake protokol CPT sing ditemtokake kanggo saben steroid anabolik sing beda, amarga saben siklus butuh jumlah sing luwih gedhe utawa luwih sithik.

Resep Teh Thistle Susu

Kanggo sampeyan sing ora seneng pil utawa suplemen kapsul, ana pilihan kanggo nggawe teh saka godhong eri susu. Delengen carane gampang:

Úa:

  • 500 ml banyu;
  • 1 godhong tanduran susu thistle.

Mode Preparation:

  1. Rusak godhong kasebut, lebokake ing wajan nganggo banyu banjur godhok;
  2. Rendhem sawetara menit banjur pateni geni;
  3. Tutup pot lan jupuk banyu nyerep tanduran suwene 10 menit;
  4. Coba diresiki sedina muput.

Elinga yen sampeyan kudu ngombe teh 5 nganti 6 gelas saben dina. Lan sing paling becik yaiku nindakake saben dina, mula rasane ora krasa asem.

Endi kanggo nemokake silymarin lan apa regane rata-rata?

Minangka zat sing diekstrak saka susu thistle, cara sing paling umum kanggo njupuk tanduran iki yaiku tuku ing toko obat-obatan herbal, utawa tanduran ing omah sampeyan dhewe. Cara pertama paling gampang lan paling cepet, sing nomer loro butuh kerjaan lan butuh wektu luwih akeh.

Bentuk liyane yaiku pil utawa suplemen kapsul. Sampeyan bisa nemokake kanthi gampang ing internet, kanthi rega murah, udakara R $ 33,00 (telung puluh telu reais) utawa apotek utawa toko suplemen ing kutha sampeyan, kanthi rega udakara R $ 50,00 (sèket reais).

Regane beda-beda miturut jumlah kapsul utawa merek sing dipilih.

Obat apa sing ngemot silymarin?

Sampeyan ora bakal nemokake silymarin murni ing bentuk obat. Biasane duwe jeneng liyane, lan sing paling umum lan didol yaiku:

NomemiligramJumlah kasebut
legalon70mg utawa 100ml30 kapsul utawa 100 ml
Silimalon70mg20 kapsul
Forfig100mg30 kapsul

Coba waca jumlah kapsul sing bakal dijupuk saben dina X jumlah miligram saben obat lan regane. Mung sampeyan bakal bisa tuku sing duwe rasio biaya-bathi paling apik.

Kesimpulan

A silymarin kuat nglindhungi ati saka racun lan penyakit ati sing bisa ditindakake. Kanggo sing nggunakake steroid anabolik, penting banget kanggo sinau lan luwih ngerti zat iki, amarga ati bisa cilaka banget, ing kasus sing nggunakake kanthi cara sing salah, tanpa TPC sing tepat (terapi post-cycle ).

Sanajan akeh mupangate, utamane kanggo ati, bisa nyebabake efek samping ing sawetara wong. Mula, golek pitulung profesional, luwih becik dhokter, sadurunge nggunakake silymarin.

Pemulihan sing apik lan TPC sing apik!

Apa sampeyan seneng konten kasebut? Klik ing Bintang ing ngisor iki lan critakake, saka 1 nganti 5, apa biji sampeyan kanggo konten iki!

Rating rata-rata: 4.7
Total Votes: 41

Silymarin: Penting kanggo nglindhungi ati!

Artikel sing gegandhengan

Suplemen Promosi

Nampa artikel liyane

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

Siji komentar


  1. Alicia U. ngandika:

    Teks sing lengkap banget lan informatif, aku seneng banget!

Muat Ulasan liyane

Ninggalake komentar sampeyan!