fbpx

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

X
Home > Nutrisi > nutrisi kanggo urip sehat > Ngerti 10 Babagan sing Ora Mesti Sampeyan Diet!

Ngerti 10 Babagan sing Ora Mesti Sampeyan Diet!

Ngerti 10 perkara sing ora kudu dilakoni ing panganan kanggo asil sing paling apik, yaiku kanggo nambah massa otot utawa ngilangi lemak awak.

apa sing ora ditindakake

Apa sampeyan utawa wis nate diet? Yen mangkono, mesthine sampeyan kudu akeh ngrungokake babagan informasi kasebut. Nanging, apa sampeyan nate krungu saran babagan panganan sing ora kudu dilakoni?

Kanggo ngerti apa sing ora kudu dilakoni ing panganan, sampeyan kudu ngerteni apa sing kudu ditindakake, uga jinis panganan sing kudu dikonsumsi, jumlah, lsp.

Nanging, yen sampeyan butuh keraguan sanajan kanthi pitulung profesional sampeyan, aku saranake sampeyan maca artikel iki nganti pungkasan.

Ngerti apa sing ora dipangan, apa sing ora dipangan, jumlah sing pas, cara sing bener kanggo nyiyapake panganan kasebut, lan luwih akeh!

Mengko?

 1 - Mangan legume tanpa direndhem

Kacang-kacangan minangka klompok panganan sing kalebu kacang buncis, a Lentilutawa cah ayu antara liya. Panganan iki akeh banget gizi.

Iku amarga padha sumber protein sing, yen dikombinasikake karo sereal, dadi regane biologis sing dhuwur. Dheweke uga sumber karbohidrat kompleks lan serat panganan sing larut lan ora larut.

nganggo legum nalika direndhem

Kajaba iku, sumber kasebut kalebu mikronutrien kayata seng, minangka Vitamin B kompleksutawa magnesium antarane liyane.  Kacang-kacangan efektif kanggo entuk massa lan uga ngilangi lemak. 

Dheweke ana ing urip saben dinane wong Brasil. Tuladhane yaiku kacang buncis (legum) sing apik karo sega (sereal), saliyane resep-resep liyane sing biasane dikonsumsi.

MACA ORA >>> Kacang-kacangan: Ngerti pentinge kanggo binaraga!

Lan mulane kita bisa nggunakake lan kudu nggunakake, nanging ngerti salah sawijining prekara utama supaya kasunyatane bisa menehi nutrisi kanggo panganan: saos.

Iki minangka proses sing nyebabake rendhem dheweke sewengi lan mbuwang banyu. Rendhem ngilangi faktor anti-nutrisi saiki ing klompok panganan kasebut.

Faktor antinutrisi kasebut bisa ngalangi panyerepan sawetara asam amino iku saka micronutrients, utamane vitamin zat besi lan B-kompleks.

Faktor anti-nutrisi kasebut uga bisa nyebabake rasa ora nyaman ing gastrointestinal, sing bisa kalebu gas nganti kembung lan, uga nyeri weteng uga.

Penting, supaya jelas yen mangan kacang polong tanpa direndhem sapisan ora bakal ngrusak kesehatan sampeyan uga ora bakal mungkasi asil sampeyan.

Nanging kanggo pakulinan mangan sing apik,  rendhem legume dadi penting, luwih-luwih yen kita pengin nguntungake paling akeh makronutrien lan mikronutrien ing saben panganan sing dipangan.

2 - Tukarkan panganan murah ing kondhisi sampeyan kanthi "panganan mode"

Akeh wong sing mandheg tuku panganan sing luwih murah lan efisien, kanggo tuku panganan sing wis larang lan ora mesthi efisien.

ojo dagang panganan pokok dadi larang

Apa sampeyan luwih seneng mbayar 8 utawa 10 reais kanggo pitik 1kg utawa wiji chia 100g? Temenan jawabanku kanggo pitik, yen sampeyan uga, sugeng.

NGERTI >>> 12 Langkah Kanggo Mangan Sehat Tanpa Mbuwang Liwat

Nanging, ana akeh wong sing bakal nyerah, yaiku panganan sing luwih akeh nutrisi, utamane kanggo binaraga, mung kanggo tuku wiji chia.

Kapan kita ndeleng pariwara kanggo sawetara panganan ing media, kita kudu mriksa manawa cocog karo anggaran lan, utamane, apa gunane bisa bathi.

Yen ora ana regane, luwih becik tetep nganggo "dhasar" sing entuk asil. Mesthi wae sampeyan bisa nyoba prekara-prekara anyar, nanging ngenteni wayahe yen turune sithik.

3 - Campur akeh panganan sajroning sajian

Umume masarakat seneng nyampur akeh panganan ing sajroning panganan. Contone: Nasi, kacang buncis, pasta, farofa, sayuran, daging, endhog, pitik lan siji salad kanggo pindhah karo.

Miturut teori, yen sampeyan ngurmati energi lan macronutrients, ora masalahPungkasan, awak sampeyan bisa nyerna macem-macem jinis panganan iki.

Nanging, bisa uga ana sawetara "persaingan" ing antarane makronutri kayata asam amino e micronutrients minangka vitamin lan mineral.

aja kakehan nyampur panganan ing sajroning panganan

Mula, nyampurake macem-macem jinis panganan bisa nggawe iki luwih gampang, amarga akeh lan kasedhiyan senyawa ing panganan kasebut.

Dianjurake >>> Ketemu 06 Panganan sing Sabotase Diet

Aku ora ujar manawa sampeyan kudu matesi panganan utawa sing kaya ngono, utawa uga awak sampeyan ora bakal nindakake tugas kasebut. Aku mung ngomong yen bisa njupuk optimalisasi proses kasebut.

Kajaba iku, kanggo wong sing kurang ngerteni, gampang ngluwihi sing dibutuhake sajrone mangan yen akeh banget sing nyampur.

Temenan kanggo sampeyan sing pengin nyuda persentase lemak awak, iki ora bakal migunani apa-apa! Dadi, ati-ati lan coba nggunakake pirang-pirang panganan, ya, nanging ing panganan sing beda-beda.

4 - Luwih milih jus tinimbang diet / soda ringan / nol

Nalika ngomong babagan omben-omben sing legi karo gula lan / utawa sirup, kita bisa ujar manawa mung kira-kira kalori kosong. Nanging, teknologi panganan kasedhiya kanggo mbantu kita lan nggawe pemanis non-kalori.

Aku ora ujar manawa pemanis minangka barang sing paling sehat ing jagad iki utawa sampeyan kudu nggunakake. Adoh banget. Sanajan, yen digunakake kanthi moderat lan, umume, akal sehat, bisa dadi pendukung diet sing apik.

Enol, diet lan soda ringan ora duwe gula ing formula lan nggunakake pemanis. Asile yaiku ora duwe keseimbangan kalori lan uga ora melu proses peningkatan glukosa getih.

ojo ijol-ijolan soda

Akeh wong ujar manawa pemanis bisa gawe piala awak, nanging ora ana bukti apa-apa babagan iki, lan uga kanthi bukti, mung ditindakake kanthi dosis sing dhuwur banget.

Antarane kabeh pemanis, panganan sing paling akeh bisa nyebabake kerusakan iki (utamane neurologis) yaiku aspartame, sing uga saya akeh disingkirake saka minuman ringan sing ditemokake ing pasar.

Wong liya ujar manawa warna lan rasa buatan ing omben-omben iku ala, sanajan nyatane sampeyan ora ngombe akeh lan mulane ora kena pengaruh ing awak.

Pungkasan, malah jumlah natrium saiki ana ing omben-omben lan akeh sing ujar dheweke prihatin, iku minimal lan, maneh, ora ngrusak awak.

Jus bisa uga duwe sawetara vitamin lan mineral, nanging yen diwenehi jumlah gula sederhana, apa ana gunane? Mesthi ora, utamane kanggo wong sing lagi nglereni kalori ing panganan.

Mula, aja mung metu ngombe jus. Iki bisa dadi sesuatu sing mbebayani kanggo sampeyan. Yen sampeyan kudu ngombe sajroning panganan, gunakake soda nol utawa teh nol.

Sampeyan bakal ngerti manawa iki mesthi ora nyebabake kesehatan utawa bentuk awak.

Sinau >>> 5 Alesan Napa Umume Wong Ora Bisa Diet

5 - Ngonsumsi serat panganan sing akeh banget

As serat panganan penting banget kanggo awak manungsa. Larut penting kanggo ngontrol glukosa getih, kanggo nyerep keluwihan lipid panganan, nambah panyerapan nutrisi, lsp.

Nalika ora larut, bisa mbantu kesehatan satiety lan usus, amarga, saliyane nambah ukuran bolus feses lan, akibate, transit usus, uga menehi nutrisi kolonosit lan penting kanggo nyegah kanker usus.

aja kakehan ngonsumsi serat

Saiki, kita ngonsumsi akeh panganan olahan lan serat diet sing sithik. Pakulinan sing ala iki nggawe kebutuhan kanggo nambah asupan serat ing panganan lan uga omben-omben.

Ing siji tangan iki apik, nanging nalika mikir yen ngramut panganan sing seimbang, wis dijamin serat serat sing akeh, ora prelu kuwatir entuk serat ekstra.

Beda karo apa sing sampeyan pikirake, praktik iki ora bakal ngasilake asil sing luwih apik, lan uga ora bisa nyegah asam amino, saka mikronutrien kaya Vitamin B kompleksutawa sengutawa kalsium lan magnesium lan uga bisa nyebabake rasa ora nyaman sacara gastrointestinal.

Saliyane kabeh masalah kasebut, asupan serat sing dhuwur, yen ora ana gandhengane karo asupan banyu sing apik, bisa nyebabake konstipasi lan bisa uga serius ing sawetara wong.

Mangan panganan kayata sayuran, kacang-kacangan, sawetara gandum, umbi, pulsa lan oyot lan mesthine, konten serat sampeyan bakal dijamin.

NGERTI >>> Panganan sugih serat panganan

Biasane konsumsi rata-rata 25-30g serat panganan saben dina luwih saka cukup kanggo pedunung Brasil.

6 - Aja preduli babagan panganan susu (asale saka susu)

Akeh goroh sing mesthi dicritakake babagan panganan susu kayata keju, yogurt, curds, lan liya-liyane. Iki nggawe akeh wong wedi lan mandheg ngonsumsi.

Kangge, ora ana sebab wedi wedi marang dhewekes, kajaba sampeyan intoleransi laktosa (total utawa sebagean), duwe galactosemia utawa alergi kanggo protein susu. Yen ngono, konsumsi kudu diwatesi.

ngonsumsi panganan susu

MACA ORA >>> Temokake 4 Mitos / ngapusi babagan Konsumsi Susu!

Yen sampeyan ora ngonsumsi panganan adhedhasar susu kasebut, awak ora bisa ngasilake protein nilai biologis sing akeh (kasein lan whey).

Kajaba iku, nggawe awak ilang lipid sing apik banget sing mbantu produksi hormon steroid lan uga nggawe awak kekurangan mikronutrien kayata kalsium, khususe, nanging isih vitamin D3, seng lan liya-liyane.

Keuntungan liyane sing bisa kasebut saka konsumsi susu lan asale yaiku sumber probiotik, sing minangka bakteri sing migunani kanggo awak.

Probiotik mbantu kesehatan flora, kanggo nyegah selesma usus, lan liya-liyane.

Beda karo sing dipikirake wong, susu ora bakal nambah tingkat lemak sampeyan., ora nglukis kulit utawa nggawa retensi banyu. Cukup adaptasi karo diet sampeyan lan sampeyan bakal bisa ndeleng manawa akeh mupangat sing bisa diwenehake.

Yen sampeyan rada ora sabar lan ora pengin mangan panganan tanpa laktosa, sampeyan bisa milih produk susu lan susu kanthi isi laktosa sing luwih murah, kayata wedhus utawa susu wedhus.

Penting dielingi: Nalika ngomong babagan susu, kita ngomong babagan produk kelenjar susu, yaiku panganan sing asale saka sayuran kayata "susu kedelai" utawa "susu almond", dudu susu.

Secara ilmiah, dheweke dianggep minangka ekstrak tanduran lan duwe konfigurasi nutrisi sing beda banget karo susu.

7 - Ganti panganan alami kanggo multivitamin lan / utawa multivitamin lan polimer

Multivitamin lan multiminerals minangka suplemen sing wis saya disorot, amarga bisa nyedhiyakake akeh mikronutrien sing asring ora dipikolehi liwat panganan.

Nanging, kita ngerti manawa vitamin lan mineral sing ana ing kene sintetis lan duwe kegiatan biologis sing beda banget ing awak manungsa yen dibandhingake karo bentuk sing dipikolehi kanthi alami.

aja ngalih panganan alami kanggo multivitamin

Wujud alamiah ora duwe keracunan lan dheweke uga duwe nilai biologis sing luwih terjangkau. Salajengipun, mikronutrien kasebut ora prelu jumlah akeh ing awak.

Pancen bisa dadi penting ing panganan lan prelu penting. Nanging, iki dudu amarga sampeyan mung "ora mangan" utawa ora ngerti carane nyiyapake panganan alami sing luwih akeh, nanging yen ana kekurangan nyata.

NGERTI >>> 6 panganan sing kudu ora kalebu diet…

Kanggo entuk mikronutrien saka panganan, sampeyan ora kudu nindakake akeh. Contone, akeh wong sing ngonsumsi kapsul vitamin C utawa malah tablet eff effenscent.

Suplemen iki biasane nyedhiyakake udakara 500 mg nganti 1000 mg mikronutrien iki, kanthi cara, penting banget kanggo sintesis kolagra, yaiku antioksidan sing penting lsp.

Nanging, udakara 70g acerola nyedhiyakake jumlah luwih gedhe tinimbang vitamin C lan, kabeh nduweni bioavailabilitas luwih gedhe, kanthi kemungkinan kurang keracunan, kanthi cara sing luwih enak.

Kajaba iku, acerola nggawa manfaate liyane kayata macem-macem mikronutrien sing vitamin C yen ditambah ora.

Kajaba iku, akeh suplemen kalsium lan lali pentinge konsumsi susu lan produk susu sing apik ing panganan ..

Akeh suplemen karo selenium kanggo nglindhungi tiroid, nanging dheweke lali yen kacang Brasil minangka panyedhiya panganan utama mikronutrien iki.

Kajaba iku, mesthine kanggo ngasilake mupangat kayata pasokan serat panganan, asam lemak tak jenuh lan asam lemak esensial, mikronutrien liyane kayata seng, lsp.

Awak sampeyan ora butuh mikronutrien sing akeh banget. lan mulane, kanthi njaga pola diet sing cukup sehat, sampeyan meh ora kekurangan lan, luwih saka iku, sampeyan bakal kurang.

8 - Mangan iwak mentah tanpa ngerti asale

Antarane sawetara mupangat iwak yaiku nyedhiyakake protein sing gampang dicerna lan sawetara nilai biologis, khususe penyediaan asam lemak esensial, sing negesake Omega 3 kanthi mupangate akeh.

Dheweke uga nyengkuyung pasokan asam lemak tak jenuh liyane (penting kanggo kesehatan sistem kardiovaskular), pasokan vitamin E, pasokan serat diet, yodium lan sapanunggalane.

Nanging, masarakat ora mesthi peduli karo asal usul lan faktor sing ana gandhengane karo kualitas lan kontaminasi panganan sing dikonsumsi.

sadurunge ngonsumsi iwak mentah, ngerti asale

Apa sampeyan ngerti, umpamane, iwak sing disimpen ing suhu ndhuwur 3ºC ora cocog kanggo dikonsumsi?

Apa sampeyan ngerti yen salmon kudu dibeku banjur cair sadurunge dipangan mentah? Apa sampeyan ngerti ketahanan panganan mentah?

MACA ORA >>> Iwak: Temokake 7 alasan kanggo kalebu ing panganan!

Ana akeh faktor sing kudu dipikirake, nyatane, supaya diet aman. Nanging, apa kabeh restoran lan perusahaan duwe kuatir kasebut? Mesthi ora.

Lan tambah akeh restoran anyar sing nyedhiyakake iwak mentah, kanthi rega sing luwih kompetitif, varietas. Nanging, sing utama asring ora dingerteni yaiku sumber panganan sing ana ing kana.

Iwak lan iwak mentah umume minangka kontaminasi paling ala sing bisa ditindakake lan dheweke tanggung jawab keracunan panganan paling dhuwur.

Keracunan iki malah bisa nyebabake pati. Cacing pita salmon, kayata, salah sawijining sing paling ala lan bisa mateni kanthi gampang. Dheweke luwih ala tinimbang daging babi.

Entuk keracunan panganan saka asine ora keren lan bisa ngrusak asil sampeyan, lan luwih becik, kesehatan sampeyan dhewe.

Mula, yen sampeyan pancen penggemar iwak mentah lan panganan Jepang, priksa asal-usule sing sampeyan mangan.

9 - Ngombe banyu akeh banget

Nalika ngonsumsi akeh banyu, kita bakal nyebabake elektrolit akeh lan, ora ana sing apik, uga kanggo kesehatan utawa kanggo kinerja.

Kajaba iku, kita nyebabake kakehan ginjel sing ora perlu. Uga, banyu sing akeh banget bisa ngrusak pencernaan lan nggawe sampeyan "kembung" yen dikonsumsi kanthi panganan.

Sinau Liyane >>> Pandhuan asupan banyu dhasar kanggo binaraga

Kanggo wong sing kudu mangan akeh, amarga kudu nambah jisim, mula ora apik.

aja kakehan ngombe banyu

Yen sampeyan ngetung udakara 35ml banyu per kg plus banyu 1 utawa 1,5L sajrone kegiyatan fisik (kajaba ing kahanan ekstrem kayata panas banget utawa adhem yen jumlah kasebut bisa luwih gedhe) mula bakal cukup.

10 - Cut daging abang

Akeh wong sing koyone wedi karo daging abang, yen nyatane iku allies penting ing diet, kanggo nambah massa tanpa lemak utawa kanggo nyuda lemak awak.

Wedi iki kedadeyan amarga daging abang duwe lemak lan kolesterol luwih dhuwur. Nanging, ora bakal mbebayani yen sampeyan wis nyetel panganan sing apik.

Kaping pisanan, kolesterol minangka bahan baku kanggo produksi testosteron, penting kanggo pria lan wanita sing pengin awak apik.

ngonsumsi daging abang

Lipid (lemak) iki uga nyedhiyakake energi kanggo awak (aku ora ngomong babagan kolesterol, nanging lipid liyane) tanpa pengaruh negatif marang insulin.

daging abang ora nyebabake islipidemias, kajaba sampeyan duwe masalah sing wis ana. Sanajan mangkono, iki ora ateges manawa kudu disingkirake kanthi lengkap, nanging luwih tepat.

Dheweke sugih ing protein kanthi nilai biologis sing dhuwur banget. Antarane mupangat liyane, daging abang iku sugih nitahake, sing penting ing resesi sintesis ATP.

Akibate, penting kanggo kegiatan fisik kanggo otot. Kajaba iku, sumber kasebut minangka vitamin B12 lan zat besi heme, sing paling diserep awak.

Penting, kanggo njlentrehake manawa zat besi minangka mikronutrien penting ing proses oksigenasi getih lan jaringan ing awak.

Daging abang bisa ngethok ramping lan lemu lan saranake sampeyan nggunakake sing ramping. Ora ana potongan khusus (kajaba marbling, ukurane saya gedhe, daginge bakal luwih lemu).

Utamane, aku nemokake daging abang sing luwih akeh gizi tinimbang daging unggas dhewe, sing disenengi para binaragawan. Mangan daging abang paling ora kaping pindho saben dina.

KANGGO >>> Bedane jinis potongan daging

Kesimpulan

Ana akeh mitos lan kasunyatan sing mesthi ana ing babagan diet. Mangkono, kanthi jumlah informasi kasebut, umume bingung nalika nggawe prakteke.

Pramila artikel iki dirancang, kanggo ngilangi keraguan saka wong-wong sing pengin tetep fokus lan ora uwal ing panganan.

Sanajan tips iki, sampeyan kudu njaluk pitulungan saka ahli gizi supaya bisa ngevaluasi lan menehi saran panganan sing cocog kanggo sampeyan.

Nutrisi sing apik!

Apa sampeyan seneng konten kasebut? Klik ing Bintang ing ngisor iki lan critakake, saka 1 nganti 5, apa biji sampeyan kanggo konten iki!

Rating rata-rata: 4.7
Total Votes: 19

Ngerti 10 Babagan sing Ora Mesti Sampeyan Diet!

Artikel sing gegandhengan

Suplemen Promosi

Nampa artikel liyane

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

Ninggalake komentar sampeyan!