fbpx

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

X
Home > Kesehatan > Kesehatan iku kesehatan, olahraga kompetitif… ana liyane!

Kesehatan iku kesehatan, olahraga kompetitif… ana liyane!

Ngerteni bedane target sing ana ing akademi. Apa sing dadi tujuane?

olahraga- olahraga

Kesehatan minangka kesehatan lan olahraga minangka olahraga. Sengaja, iki ora kudu dirembug utawa ora digatekake. Nyatane, umume kudu umum kaya ngombe banyu nalika sampeyan ngelak.

olahraga- olahraga

Ora rahasia kanggo sapa wae manawa kesehatan setuju karo olahraga, nyedhiyakake kabiasaan sing luwih apik lan kualitas urip sing luwih apik umume.

Nanging, olahraga kudu dibedakake dadi olahraga sing dituju kanggo kesejahteraan, yaiku olahraga sing tujuane gaya urip sing apik supaya bisa dawa umur, mbantu ngrawat penyakit apa wae, utawa mung olahraga santai lan olahraga kompetitif sing fokuse ing kompetisi, ora mung ngatasi watesan sampeyan dhewe, nanging uga wong liya. Pungkasane, ora ana sing entuk juara uga golek papan nomer loro utawa nomer telu, ya? Sampeyan kudu dadi sing paling apik, lan sampeyan bakal nindakake prekara sing kudu ditindakake, miturut akal sehat.

Kaping pisanan, aku pengin jelas banget manawa "jinis olahraga" duwe logika lan target, lan kalorone bener, miturut target masing-masing.

Sing nggawe akeh kebingungan yaiku mikir yen olahraga kompetitif iku padha karo olahraga kesehatan, yaiku mbenerake pungkasane kanthi cara sing padha. Lan ing kono kedadeyan kesalahan gedhe. Iki ora bisa dibenerake. Sacara kasar, pengin nggawe omelet nganggo tomat, dudu endhog lan mikir yen asile bakal kepenak amarga kalorone diprodhuksi ing lapangan. (Oke, conto cilik!)

Olahraga kompetitif ora duwe kesehatan amarga fokus (nyatane, tanpa kesehatan, ora ana sing bisa digayuh, nanging iki uga dikorbankan kanthi cicilan ing sawetara kasus), nanging luwih becik kemampuan sing digayuh individu kanggo nggayuh tujuan kasebut, apa mlumpat 50 meter, mlumpat dhuwur banget, duwe otot sing kuwat, ditemtokake, nglangi luwih cepet, mlaku luwih cepet, nyopir luwih cepet utawa liya-liyane.

Faktor pelatihan, istirahat, diet, suplemen lan gaya urip atlit utawa individu sing fokus ing kompetisi beda-beda lan kudu duwe individualitas unik.

Umume umume wong sing golek kesejahteraan duwe rasa lunga menyang jaringan sepisan utawa kaping pindho saben minggu. Panganan cepet saji lan olahraga 3 kali seminggu.

Nanging apa iki pancen cocog kanggo binaragawan pra-kontes individu? Mesthi ora! Aku ora ngukum 3 dina seminggu, amarga iki bakal beda karo cara sing bakal digunakake, nanging ya, babagan menyang jaringan Panganan cepet saji 2 utawa 1 kali, yaiku saben minggu.

Kanthi cara sing padha, kita ora bisa ngetrapake panganan sing berorientasi binaragawan kanggo wong sing ora nuduhake kabiasaan lan target sing padha. Nyatane, sanajan olahraga, kita kudu eling babagan individualitas biologis ing njero lan njaba olahraga tartamtu, yaiku diet lan latihan perenang ora padha karo pemain bal-balan.

Yen, kanthi sengaja, kita milih resep diet binaragawan ing offseason, wong sing ora ngaso bisa uga nglumpukake jumlah lemak BESAR, duwe masalah ginjel lan ati amarga protein sing ora digunakake, duwe kadar kolesterol dhuwur lan jutaan faktor liyane.

Dadi, apa khusus babagan kesehatan ing olahraga kompetitif? Iki minangka kasus sing serius. Umume atlit biasane cekak lan, supaya bisa tampil, saliyane kanggo upaya, prelu ngorbanake ekstra sing ora trep kanggo kesehatan, kayata latihan berlebihan, nutrisi sing diwatesi, panggunaan hormon sintetik lan / utawa ergogenik endogen, panggunaan suplemen khusus sing gedhe banget, kekurangan utawa kelebihan nutrisi mikro / makro lan liya-liyane.

Nanging, kabeh iki kudu diselehake kanthi skala supaya ora ngrugekake atlit tinimbang nyiyapake awake dhewe. Sawise kabeh, kaya sing wis kasebut, ora bisa ngasilake asil sing apik apa wae modhal sing duwe masalah kesehatan.

Mula, mesthi ngerti cara mbedakake siji tujuan liyane lan mligi dadi tujuane, kanthi khusus.

Latihan sing apik.

Apa sampeyan seneng konten kasebut? Klik ing Bintang ing ngisor iki lan critakake, saka 1 nganti 5, apa biji sampeyan kanggo konten iki!

Rating rata-rata: 4.6
Total Votes: 19

Kesehatan iku kesehatan, olahraga kompetitif… ana liyane!

Artikel sing gegandhengan

Suplemen Promosi

Nampa artikel liyane

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

Ninggalake komentar sampeyan!