fbpx

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

X
Home > Nutrisi > Nutrisi kanggo binaraga > Pisang: Salah sawijining panganan sing paling penting kanggo kesehatan

Pisang: Salah sawijining panganan sing paling penting kanggo kesehatan

Sinau luwih lengkap babagan salah sawijining woh-wohan sing paling akeh dikonsumsi dening wong Brasil: pisang. Ngerteni pentinge kanggo binaragawan lan masarakat umum.

mupangate gedhang


Kabeh, ditumbuk, dikocok karo susu, digodhog lan malah digoreng. Pisang pisang wis dadi bagean saka urip Brasil suwene suwe lan cara nggunakake dheweke diciptakake saben dina.

Akeh sing nganggep gedhang minangka salah sawijining panganan sing paling bergizi ing kana. Amarga, gizi sing akeh ngasilake akeh mupangat kanggo sing nindakake binaraga, kaya sing seneng karo woh iki.

Ana macem-macem jinis pisang, nanging ora ana sing ngowahi salah sawijining kualitas sing disenengi wong Brasil: bathi-biaya. Kanthi tembung liya, panganan kasebut minangka panganan sing enak lan murah, saengga luwih gampang konsumsi masarakat.

Nanging iki mung minangka pratinjau mupangat kanggo woh iki. Ing artikel ing ngisor iki, sampeyan bakal ngerti kabeh babagan gedhang lan ngerti sebabe disaranake kanggo kabeh wong lan kabeh profil.

Temokake apa sing bisa menehi mupangat kanggo individu umum lan binaragawan, supaya bisa ngasilake massa otot.

Mengko?

Wuku Pisang

Iki panganan sing akeh kalium, karbohidrat, serat, ing antarane nutrisi penting liyane kanggo njamin kualitas urip sing luwih apik kanggo sing ngonsumsi.

NGERTI >>> Keuntungan kalium kanggo kegiatan kesehatan lan fisik

mupangate gedhang

Deleng ing ngisor iki apa mupangat utama sing ditawakake.

  • Nyegah penyakit jantung

Amarga isine akeh kalium, woh iki njamin fungsi jantung sing apik. Iku amarga kalium tumindak langsung kanggo mbantu deg-degan, njamin kestabilan.

Kajaba iku, anane mineral iki, dikombinasikake kanthi tingkat murah natrium, bakal njaga jantung bebas saka masalah sing ana gandhengane karo sistem kardiovaskular, saengga bisa nyuda resiko serangan jantung.

  • Mbantu nyegah serangan kanker

A vitamin C Saiki ing woh iki tanggung jawab kanggo njaga kesehatan awak. Iki nyegah munculé radikal bebas sing diarani, yaiku molekul ora stabil sing ngrusak sel lan bisa nyebabake kanker.

  • Tumindak kanggo kesehatan kulit

Pisang ngemot vitamin C lan mineral super sing diarani mangan. Kaloro elemen kasebut apik banget kanggo ngasilake kolagra, siji protein de ningkatake elastisitas kulit, supaya katon luwih sehat.

  • Mesthekake swasana ati sing luwih apik

Iku amarga dheweke sugih ing tryptophankanggo asam amino sing diowahi dadi serotonin sawise mlebu ilen. Serotonin minangka hormon sing njamin awak bakal katentreman.

Kajaba iku, pisang ngemot antioksidan sing tanggung jawab ngeculake hormon liyane sing diarani dopamin sing uga njamin rasa sehat, saengga bisa nambah swasana ati.

  • apik kanggo mripat

Uga ngemot vitamin A mula, duwe sawetara senyawa sing bakal tumindak kesehatan mata, saengga bisa ndeleng sesanti sing luwih apik. Iki amarga senyawa sing ana ing vitamin A ngreksa membran sing ngubengi mripat.

Keuntungan liyane sing bisa disorot saka gedhang yaiku:

  • Apik kanggo otak;
  • Mesthekake turu sing luwih apik;
  • Mbantu nyuda bobot;
  • Mbantu entuk bathi;
  • Nyegah penuaan dini;
  • Mesthekake luwih akeh energi kanggo awak;
  • nambah pencernaan;
  • Nyegah penyakit kayata epilepsi lan parkinson;
  • Nyegah kram;
  • Keuntungan biaya X paling apik;
  • Antarane wong liya.

Jumlah mupangat sing disedhiyakake ing woh iki pancen nyengsemake. Bisa digunakake kanthi strategis ing panganan sing diadegake dening dokter utawa ahli nutrisi kanggo pertempuran lan / utawa nyegah macem-macem penyakit kanggo awak lan otak.

Pentinge gedhang kanggo binaraga

Nalika wong kurang kalium ing awak, asile kram terus-terusan. Pisang, amarga akeh kalium, bakal ngindhari masalah iki kanthi menehi sampeyan kinerja sing luwih apik sajrone latihan.

NDELENG ORA >>> Temokake Apa 20 Panganan Paling Dhuwur Kanggo Entuk Massa Otot

Faktor penting liyane yaiku vitamin B6 saiki, kerja sama kanggo nyegah gangguan protein otot, faktor sing dibutuhake nyegah pemborosan otot lan seneng pamulihan kanggo olahraga sabanjure.

pentinge gedhang ing binaraga

Kajaba iku, nambah panyerepan saka seng, yaiku mineral sing melu proses ndandani jaringan lan duwe pengaruh ing sistem kekebalan awak.

Pisang isih dadi sumber tryptophan, asam amino gegandhengan karo aktivitas otak sing luwih apik lan turu sing luwih apik, sing penting kanggo binaraga.

Pisang uga sumber karbohidrat, makronutrien utama sing ngasilake energi kanggo awak, sing njamin latihan luwih seneng.

Jenis pisang paling apik kanggo binaraga

Kabeh jinis pisang duwe jumlah vitamin, mineral, lan nutrisi liyane sing padha. Mula, kita ora bisa nggolongake jinis sing luwih apik utawa luwih ala, yaiku kanggo binaragawan utawa ora.

Sing mbedakake siji jinis pisang karo liyane yaiku roso, tekstur, aroma lan uga cara nyiyapake, amarga ana sing kudu dimasak, kaya dene gedhang Bumi.

Antarane jinis pisang, kita bisa kanthi gampang nemokake:

  • Nanica pisang;
  • Pisang perak;
  • Pisang da Terra;
  • Emas Pisang;
  • Apel Pisang;
  • Ara Pisang;
  • Pisang Pacova.

Ana macem-macem jinis sing dibudidayakake ing macem-macem wilayah ing Brasil lan jagad, nanging masing-masing duwe individualitas. kanthi nilai nutrisi sing padha.

Apa gedhang nggawe sampeyan lemu?

Ora salah yen ujar manawa gedhang saya lemu, nanging kita ora bisa ujar manawa minangka salah sawijining woh-wohan paling entheng sing ana, amarga luwih kalori tinimbang irisan melon utawa apel, kayata.

Sing bakal nggawe sampeyan lemu dudu gedhang, nanging reaksi metabolisme sampeyan babagan jumlah kalori liyane sing sampeyan mangan.

Kanthi tembung liyane: Yen mung mangan gedhang, ora bakal lemuNanging, yen sampeyan mangan bebarengan karo panganan liyane sing kalori kayata permen, mula bakal bisa nambah lemak saya akeh.

Kajaba iku, kita malah bisa ujar manawa gedhang duwe efek sing beda, amarga serat panganan sing ana ing njerone bakal ngeculake hormon sing ana gandhengane karo rasa jenuh, sing nggawe sampeyan mangan mung sing dibutuhake lan nyegah nambah bobot.

Pira pisang sing dakpangan sedina?

Jumlah gedhang sing bakal dikonsumsi saben dina beda-beda miturut jinis lan durasi latihan. Uga, bisa dikonsumsi sadurunge utawa sawise saben latihan latihan bobot.

kabeh babagan gedhang

Biasane, kanggo njamin mupangate sing kacathet ing ndhuwur, udakara rong pisang ing wektu mlebu miturut jadwal sampeyan wis cukup.

Mula, sajrone kegiyatan fisik, kita ngusir sodium, kalium lan klorida sajrone kringet. Amarga iku, konsumsi gedhang sing cukup dening atlit iku penting.

Apa ana efek samping?

Yen sampeyan duwe jinis hipersensitivitas ing salah sawijining senyawa ing gedhang utawa sanajan sampeyan alergi utawa ora sabar kanggo woh iki, sawetara gejala bisa uga katon ing awak kayata:

  • Kulit abang;
  • Gatel;
  • Ruam kulit;
  • Bengkak ing tutuk utawa tenggorokan;
  • Diare;
  • Mual;
  • Muntah

Nanging, ojo kakehan gedhang, amarga sampeyan bisa nyengsarakke sampeyan, kaya panganan liyane. Kanggo sing durung biasa, mangan gedhang kakehan bisa ngasilake lara weteng lan / utawa ngrusak napsu kanggo panganan liyane.

Nilai nutrisi saka pisang

Kaya sing wis dingerteni, ana akeh mupangat sing gegandhengan karo konsumsi gedhang, kanggo atlit binaraga utawa ora. Ing ngisor iki sampeyan bakal bisa ndeleng jumlah nutrisi sing ana ing woh iki lan ngerti sebabe penting banget.

Jumlah unsur padha karo 100 gram gedhang.

Komponen Makro:

  • Protein - 1,03 g
  • Lipid - 0,48 g
  • Karbohidrat - 23,43 g
  • Serat - 3 g

Mineral:

  • Kalsium - 6 mg
  • wesi - 0,31 mg
  • Magnesium - 29 mg
  • Fosfor - 20 mg
  • Kalium - 396 mg
  • Natrium - 1 mg
  • Seng - 0,16 mg
  • Tembaga - 0,1 mg
  • Mangan - 0,15 mg
  • Selenium - 1,1 mcg

Vitamin:

  • Vitamin A - 81 IU
  • Vitamin B1 - 0,04 mg
  • Vitamin B2 - 0,1 mg
  • Vitamin B3 - 0,54 mg
  • Vitamin B5 - 0,26 mg
  • Vitamin B6 - 0,57 µg
  • Vitamin B9 - 19,1 IU
  • Vitamin C - 9,1 mg
  • Vitamin E - 0,27 mg

Delengen pirang-pirang nutrisi ing gedhang? Amarga iku, binaragawan ora nyerah ngonsumsi saben dina, pungkasane, apa woh-wohan liyane sing bisa ngandung nutrisi?

Cara ngonsumsi pisang

Deleng cara praktis banget kanggo nyiyapake gedhang supaya ora lara lan ora mandheg anggone ngonsumsi saben dina, mula bisa menehi mupangat sing kasebut ing ndhuwur.

MACA ORA >>> panganan cuci mulut maromba pisang

  • Kneaded

gedhang tumbuk

Sampeyan bisa nyelehake 1 utawa 2 pisang ing piring lan remuk nganggo garpu. Buwang sing sampeyan pikir paling apik: kayu manis, sirup, madu, utawa malah ora ana sing sampeyan pilih. Yen sampeyan ngrasakake luwih becik, potong dadi irisan tinimbang ora diremuk.

  • Vitamin

Gamelan gedhang

Lebokake gelas susu utawa yogurt biasa ing blender lan potong pisang bareng-bareng. Yen panas banget, lebokake es kiwi lan Gamelan bakal luwih apik.

  • nganggo gandum

gedhang nganggo gandum

Bisa diuleni, dipotong utawa dicampur karo susu, sing penting dipangan bebarengan karo gandum. Dadi, saliyane enak, bakal dadi panganan sing luwih nutrisi.

  • ing panganan

gedhang karo panganan

Ya, akeh wong sing duwe kebiasaan mangan gedhang nganggo panganan. Lan aku ora ngomong babagan kalebu ing resep panganan, nanging luwih, dikupas lan dilebokake ing piring. Kanggo sawetara wong, iki panganan enak.

Kesimpulan

Deleng kaping pirang-pirang sampeyan duwe panganan sing migunani banget kanggo awak ing omah sampeyan? Yen sampeyan ora biasa utawa ora seneng mangan gedhang, coba coba salah sawijining cara nyiyapake sing wis didaftar kanggo nggampangake asupan saben dina.

Kanthi mangkono, sampeyan bakal ngrasakake kabeh mupangat kasebut ing artikel kasebut. Lan yen sampeyan binaragawan, kinerja sampeyan bakal luwih apik, uga asil sampeyan. Mula, aja sampah wektu maneh lan lebokake gedhang ing panganan.

Liyane: Pitulungan sampeyan bakal ditampi!

Komentar ing ngisor iki babagan pangowahan positif sing ditindakake pisang ing awak. Kanthi cara kasebut, kita bisa ngyakinake luwih akeh wong supaya kalebu pisang ing panganan. Mangga uga aja bebas nuduhake cara sampeyan dhewe kanggo nyiyapake woh iki.

Nutrisi sing apik!

Apa sampeyan seneng konten kasebut? Klik ing Bintang ing ngisor iki lan critakake, saka 1 nganti 5, apa biji sampeyan kanggo konten iki!

Rating rata-rata: 4.7
Total Votes: 24

Pisang: Salah sawijining panganan sing paling penting kanggo kesehatan

Artikel sing gegandhengan

Suplemen Promosi

Nampa artikel liyane

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

Ninggalake komentar sampeyan!