fbpx

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

X
Home > Nutrisi > Tips Nutrisi Olahraga > Nutrisi klinis, olahraga utawa kesadharan diri?

Nutrisi klinis, olahraga utawa kesadharan diri?

Temokake prabédan antara nutrisi olahraga, klinis lan kesadharan mandhiri lan temokake nutrisi sing cocog kanggo sampeyan

olahraga, klinik utawa ilmu mandhiri sing minangka nutrisi paling apik

Yen sampeyan wis melu gym, mesthine sampeyan wis disaranake konsultasi karo ahli gizi olahraga, lan yen sampeyan durung nate melu gym, mesthine sampeyan kepengin golek ahli nutrisi supaya bisa ilang sawetara kilogram. nambah kualitas urip, ora? Nanging, nalika sampeyan miwiti ngerteni luwih akeh babagan ilmu iki lan uga ngerti luwih akeh babagan dhasar kasebut, manawa liwat panelitian, panyebaran media saiki utawa cara liya, sampeyan mesthi duwe pengaruh kanggo nyoba . barang-barang kanthi mandhiri, ing sajroning ilmu pengetahuan.

olahraga, klinik utawa ilmu mandhiri sing minangka nutrisi paling apik

Nanging, apa bener bener kanggo nimbang kebutuhan nutrisi klinis utawa olahraga kanggo pamirsa tartamtu? Apa bisa, kakehan, ilmu dhiri ora bisa dadi praktik sing luwih mupangat lan bisa urip ing saben dinten? Sacara kasar, kabeh praktisi kegiatan fisik sing butuh ahli nutrisi olahraga? Lan, apa wis wayahe sampeyan ganti ahli nutrisi klinis karo ahli nutrisi olahraga sing berkualitas? Pitakon kasebut lan akeh liyane bakal dijawab ing ngisor iki.

gizi

Ngomong babagan nutrisi yaiku ngomong babagan urip, amarga, liwat apa sing diwenehake, yaiku panganan lan nutrisi sing kasedhiya, bisa uga ana kabeh proses sing bisa nggawe eksistensi biologis.

Nanging, saiki, bisa dibahas, babagan babagan nutrisi ora bakal nyritakake babagan asal-usul panganan manungsa, nanging babagan ilmu sing nyinaoni babagan panganan kanggo nambah konsumsi manungsa, ngoptimalake proses sing ana gandhengane karo kesehatan, pembangunan, kanthi perawatan. lan / utawa entuk sawetara proses tartamtu utawa umum. Kanthi tembung liyane, ing nutrisi saiki dianggep minangka cabang biologis sing menehi interaksi karo panganan karo manungsa, kanggo golek properti sing paling apik kanggo macem-macem aspek.

Amarga premis lan evolusi sing ditindakake sajrone sawetara taun eksistensi akademik, kita bisa ujar manawa, kaya disiplin apa wae, ngalami fragmentasi sing njlentrehake bidang lan makarya sing beda. Contone, ana cabang sing nyawisake sinau pasien karo patogen tartamtu, cabang liyane sing nyawisake sinau kanggo wilayah pencegahan, wong liya sing nyawisake sinau area klinis umum lan, mesthine, wong-wong sing fokus nutrisi olahraga. Lan, tanpa mangu-mangu, ing antarane bagean-bagean nutrisi paling gedhe, malah ana rong klinis pungkasan sing disebutake, klinis lan olahraga.

Kaloro "nutrisi" kasebut bisa nutupi, ing wiwitan, kabeh wong sing ora duwe patogen serius lan ngupayakake nutrisi kanggo nambah kualitas urip. Ing kasus nomer loro, bisa melu atlit lan praktisi kegiatan fisik sing gumantung karo asupan nutrisi tartamtu kanggo nyegah utawa ngoptimalake sawetara proses, mula duwe kinerja fisik sing apik.

gizi

Nanging, media tambah akeh nyebarake masalah sing ana gandhengane karo panganan lan nutrisi umume. Bukak majalah wae lan sampeyan bakal bisa ndeleng sawetara artikel babagan nutrisi, sawetara jinis tip nutrisi, cara mangan sing luwih apik utawa malah pariwara kanggo panganan sing nyengkuyung mupangat tumrap "klaim ilmiah nutrisi". Ing gelombang iki, ana akeh wong sing rumangsa cukup bisa ngetrapake bentuk nutrisi tartamtu utawa luwih elek: kanggo menehi tips utawa menehi resep formula nutrisi. Lan, iki dudu kritik: Sejatine ana wong sing, nyatane, dudu ahli nutrisi, nanging duwe pengalaman sing nggawe dheweke bisa nindakake (lan ing kene ora ana ruang kanggo diskusi babagan regulasi profesi utawa liya-liyane. sing).

Nanging apa cara paling apik kanggo milih? Apa kabeh praktisi kegiatan fisik butuh ahli nutrisi olahraga? Apa nutrisi klinis ora kalebu populasi iki? Nanging, amarga wis akeh kekhususan, apa ilmu mandhiri dadi pedoman sing paling apik kanggo entuk asil sing dikarepake, apa sejatine?

Nutrisi olahraga ora kanggo olahraga

Yen sampeyan mung mikir sampeyan butuh "ahli nutrisi olahraga"Kanggo kasunyatan sing gampang latihan fisik, mula, SALAH! Praktek kegiatan fisik kudu khusus kanggo saben wong, amarga penting banget kanggo manungsa.

Nanging, latihan fisik ora nggawe sampeyan olahragawan, utawa atlit. Akeh wong sing ngerteni kabutuhane nutrisi wis saya tambah amarga dheweke nindakake kegiatan fisik kanthi rutin. Dheweke mikir yen butuh tambahan protein lan suplemen panganan kanggo entuk asil saiki. Kasunyatane, umume, yen dituntun kanthi apik a ahli nutrisi klinis, atur asil sing apik banget. Minangka kasunyatan, kaya sing wis ditampilake ing pasar, kanthi tatanan akeh "ahli nutrisi olahraga" sing ora kompeten, tumindak luwih akeh kanthi cara klinis tinimbang olahraga.

Asring ora perlu kanggo nandur modal dhuwit kanggo suplemen utawa dhukungan "nutrisi olahraga", lan overestimasi saka rong konsep utama kasebut rame ing masarakat modern. Umume kasus, yen sampeyan butuh panganan protein sing kaya ngono, kudu waspada. Nanging umume umume wong ngemot pitik, protein whey lan mikir bakal ngasilake.

Kanthi cara iki, demystifying lan pertukaran ing mints, ing nutrisi olahraga darmabakti kanggo praktisi kegiatan fisik sing Kasar. Umumé, nutrisi olahraga beda karo klinik kanggo nyediakake syarat sing penting kanggo atlit, lan kasunyatane, tindak lanjut sing nganggep poin sing beda banget, wiwit evaluasi fisik lan anamnesis umum nganti resep resep tindak lanjut, mesthi ngarahake asil tartamtu.

Nanging nalika ngomong babagan atlit, kita bakal ngomong babagan pamirsa sing luwih spesifik. Mesthi wae, kita ngomong babagan kinerja dhuwur lan, utamane, praktik sing ora kudu ngarahake kesehatan minangka latar ngarep, nanging kinerja.

Apa kabeh ahli nutrisi olahraga bisa menehi hasil karo atlet utawa kanthi modhisi tartamtu, target atlit?

Nutrisi olah raga TIDAK SAKA kanggo atlit

Nalika ngomong babagan nutrisi olahraga, aku luwih cocog kanggo olahragawan tinimbang karo atlit dhewe. Sing mbedakake siji lan liyane yaiku nggoleki kompetisi lan bisa uga entuk bathi, yaiku minangka profesi.

Ing kasus kasebut, mesthine kudu ngetutake multidisiplin, amarga atlit kudu dingerteni ing bidang sing beda (fisik, psikologis, lsp). Nanging, ahli nutrisi olahraga ora mesthi disaranake kanggo atlit, kajaba dheweke KHUSUS ing modhal kasebut, yaiku, yen ora, dheweke ora bakal duwe peran penting ing perencanaan atlit lan bisa uga cilaka.

nutrisi olahraga ora mesthi kanggo atlit

Aku ora pengin takon cara kerja apa wae sing profesional, nanging sepira kerepe aku ndeleng ahli nutrisi olahraga nyaranake manawa atlit mangan “beras lan kacang buncis” lan kurang daging, amarga beras lan kacang wis cukup protein… Utawa, pira ora nalika aku ndeleng protokol panggunaan suplemen sing ora nyukupi lan dosis sing ora lucu. Sing dakkarepake yaiku: Kerep iki cocog lan cocog kanggo atlit, nanging ora kanggo atlit, utamane ing level profesional.

Kurang saka profesional ing pasar lan, luwih-luwih, kurang saka wong sing wis NGAKU KAMU (amarga ngerti atlit sadurunge pancen apik banget mula ora kudu ngliwati proses adaptasi ing antarane ahli nutrisi X) , akeh sing nggunakake "pelatih" utawa "preparat" sing diarani dudu ahli nutrisi lan asring dudu pendhidhik fisik, nanging ngupayakake bidang kasebut amarga duwe katrampilan sing cukup kanthi modhal tartamtu. Alternatif liyane sing digoleki para atlit uga yaiku ilmu dhewe lan manipulasi sing ditindakake dhewe kanggo nemtokake paramèter pangembangane. Mula, ngerti carane sebaran nutrisi tartamtu sing bakal nggawe awak reaksi, bakal ngerti kapan bakal nyuda makronutrien utawa iki, tambahake panganan iki utawa sapanunggalane. Lan iki amarga alasan sing jelas: yen atlit isih urip lan ngerti awake, luwih gampang modifikasi kasebut.

Nanging luwih logis manawa "pitulung-dhiri" ora menarik kanggo wong awam sing pungkasane ngandelake media lan warta lan dhasar semu tanpa ilmu pengetahuan.

Nanging, sawise kabeh, apa jinis nutrisi sing kudu digoleki?

Langkah kapisan kanggo ngerti rencana sing kudu digoleki yaiku kenal dhewe. Sampeyan atlit? Pengin dadi atlit? Apa sampeyan mung olahraga? Sampeyan cocog karo atlet kanthi akeh poin, nanging apa ora dadi profesi?

Ngerti ing endi sampeyan lan sepira sing pengin dituju penting banget kanggo mutusake pitulungan kanggo golek apa. Sampeyan bisa uga akur karo ahli gizi klinis, sanajan sampeyan seneng olahraga. Seseorang sing sporti bisa uga akur karo ahli gizi olahraga umum lan pungkasane atlit kudu mutusake apa dheweke siyap kanggo menehi hasil utawa kudu mbutuhake pitulung sing spesifik. Nanging, kita ora bisa netepake definisi kasebut kanthi jelas tanpa ngetutake langkah dhisik babagan ilmu kasebut ing ndhuwur.

Elinga yen kakehan yen ora prelu mbebayani. Kesalahan lan ngilangi uga mbebayani yen dibutuhake "luwih". Dadi, pahami minangka rantai telusuran pitulung hirarkis. Isih, tansah ngudi ngerti awakmu dhewe, yen sampeyan duwe cukup pengalaman kanggo nglakoni. Sampeyan mesthi bakal kaget yen bisa menehi kontribusi kanggo mbantu profesional ngrampungake.

Apa sampeyan seneng konten kasebut? Klik ing Bintang ing ngisor iki lan critakake, saka 1 nganti 5, apa biji sampeyan kanggo konten iki!

Rating rata-rata: 4.7
Total Votes: 19

Nutrisi klinis, olahraga utawa kesadharan diri?

Artikel sing gegandhengan

Suplemen Promosi

Nampa artikel liyane

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

Siji komentar


  1. Paulo Roberto ngandika:

    Teks sing apik banget.
    Ahli nutrisi olahraga wis modis, malah angel golek sing ora. Utamane, aku ora adaptasi karo olahragawan kasebut. Panganan kanggo kula dudu obat.

Muat Ulasan liyane

Ninggalake komentar sampeyan!