fbpx

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

X
Home > Tips binaraga > Tips binaraga umum > Musik Binaraga: Ngerteni Keuntungane!

Musik Binaraga: Ngerteni Keuntungane!

Temokake mupangat kanggo ngrungokake musik sajrone latihan bobot awak lan temokake kepiye carane bisa mbantu sampeyan entuk target sing luwih gedhe lan asil sing luwih apik!

efek-musik-ing-binaraga


Sampeyan duwe playlist cocog kanggo latihan bobot awak? Ngerti manawa mayoritas atlit duwe! Iki amarga, Ana sawetara efek positif kanggo ngrungokake musik sajrone latihan bobot..

Kalebu musik ing latihan bobot awak, utawa olahraga liyane, bisa dadi efektif banget lan nambah kinerja lan akibate, asil.

Nanging apa ana gaya musik default? Apa aku bisa ngrungokake apa sing dakkarepake utawa aku kudu ngrungokake irama tartamtu? Apa musik duwe pengaruh langsung marang nambah massa otot utawa ngilangi bobot awak? Wangsulan kanggo pitakonan kasebut lan liyane bakal dijawab ing artikel iki.

Kanggo nyoba luwih ngerti faktor iki sing bisa ngganggu utawa mbantu latihan, kita wis siyap artikel iki. Ing kono kita bakal ngerti bareng efek musik ing latihan binaraga, apa mupangate, yen ana cilaka, irama apa sing kudu dirungokake lan liya-liyane!

Mengko?

Musik lan Binaraga

Nalika tekan gym, salah sawijining perkara pertama sing ditemokake yaiku musik. Ngomong-ngomong, tanpa musik, akademi katon aneh, iya? Kayane ana sing ilang.

Jauh sadurunge peneliti wiwit ngerti efek musik sajrone olahraga fisik, gym wis nggunakake iki minangka kebiasaan. Ing endi wae ing Jagad iki sampeyan menyang gym, priksa manawa wis ana pamuter lan musik sing lagi diputer.

Nanging, kita bisa nyathet, sanajan para gym duwe musik sing kasedhiya ing pamicara, akeh sing luwih seneng olahraga kanthi ngrungokake musik dhewe, kanthi headphone dhewe.

efek musik ing binaraga

Amarga, nalika nggunakake headphone, kita "ora lali karo jagad njaba" lan mung fokus karo tujuan utama nalika iku, yaiku latihan.

Uga, ana akeh wong sing mung menyang gym kanggo ngobrol lan lali olahraga. Ing kasus iki, ing headphone minangka strategi sing apik kanggo nyingkirake "gangguan" sing mung bisa ngganggu.

Keuntungan musik ing binaraga

Umume wong seneng musik (saben duwe rasa dhewe, lan binaraga ora beda. Kalebu, musik (ing umume kasus) malah bisa mbantu kinerja.

Deleng ing ngisor iki apa mupangat utama musik ing olahraga binaraga:

  • Luwih seneng latihan

Ayo setuju: stres, kita ora bisa nindakake apa-apa uga, kan? Ing babagan binaraga, iku padha, luwih-luwih olahraga sing mbutuhake fokus lan konsentrasi.

Nalika ngrungokake musik sing disenengi, awak bakal ngerti manawa uga migunani lan ngeculake hormon sing kurang stres, kayata kortisol, a adrenaline lan noradrenalin.

Efek hormon kasebut bisa mbebayani (sanajan ing jangka panjang) kanggo kesehatan. Iki amarga, nalika ngalami stres dhuwur, pembuluh getih nyuda lan kemungkinan arrhythmia jantung saya tambah.

Efek negatif stres liyane ing awak yaiku: resiko diabetes, karusakan kelenjar tiroid, masalah kognitif, penyakit gastrointestinal, masalah karo kinerja seksual, antara liya.

Saliyane, musik sajrone latihan duwe kekuwatan kanggo ngeculake hormon sing gegandhengan karo kesenengan sing luwih gedhe, kesejahteraan lan kabegjan, kaya dopamin, endorfin, oxytocin e serotonin.

  • Resistensi luwih gedhe

Iki luwih gampang kedadeyan ing kegiatan fisik sing luwih dawa, kayata adu bantheng e muter-muter Miturut ilmu pengetahuan, stamina atlit nambah nalika nyinkronake gerakane karo irama musik sing dirungokake.

Ing kasus para pengendara sepeda, nalika nglakokake pedaling bebarengan karo denyut musik, atlit bisa nggunakake oksigen nganti 7% luwih sithik.

Mangkono, latihan dadi luwih dioptimalake lan asile, apa wae uga, bakal luwih cepet tinimbang sing sampeyan ngarepake.

  • Musik minangka stimulan sing apik

Musik bisa dibandhingake karo omben-omben energi kanggo sawetara wong: yen saya dhuwur, luwih akeh stimulasi kanggo awak lan utamane kanggo pikiran. Nanging iku pancen relatif.

mupangat musik ing binaraga

 

Contone: yen tekan gym wis gelisah (a), mesthine ora prelu ngrungokake lagu kanthi 130 - 150 ketukan per menit, bener?

Yen ngono, lagu sing luwih tenang (ora nggawe sampeyan ngantuk) luwih disaranake. Stimulus dudu babagan irama kasebut dhewe, nanging babagan wayahe emosi sing sampeyan alami.

  • Kurang krasa kesel

Rangsangan otak sing disebabake dening musik sing apik nggawe awak kita adaptasi luwih apik karo lingkungan. Kanthi cara kasebut, kita bisa nindakake apa sing dibutuhake kaya "autopilot".

Yaiku, awak kita ngerti yen kesel, sanajan ngono, ora duwe semangat mandheg lan istirahat. Uga, nganggo musik, jumlah hormon katabolisme sing luwih cilik diluncurake kaya ing glukokon.

Hormon katabolisme sing kurang diprodhuksi ing awak, bisa uga akeh asil binaraga kayata nambah massa otot. Hormon katabolisme cenderung ngancurake ramping.

  • Kurang ngrasakake gaweyan

Musik duwe kekuwatan kanggo "ngapusi otak sampeyan". Amarga, kanthi latihan, latihan luwih saka 1 jam bisa dadi latihan mung sawetara menit. Nanging, iki dadi luwih efektif kanggo olahraga sing luwih dawa kayata mlaku lan muter.

Iki amarga modalitas iki luwih "otomatis" kanggo otak, dadi sampeyan bebas fokus ing musik nalika awak ora mandheg bisa digunakake.

Kanggo binaraga, ideal sampeyan ora luwih saka 60 menit latihan. Dadi ati-ati karo iki, amarga sampeyan bisa uga luwih latihan tinimbang sing dibutuhake lan ora entuk asil.

Ing kasus iki, ing sing disaranake yaiku ngrungokake musik nganggo basa sing sampeyan pahami. Kanthi mangkono, sampeyan bisa fokus ing crita sing dicritakake lan dilalekake "yen dilatih".

  • Swasana apik

Iki cukup pribadi lan relatif, nanging, ing biasane, musik sing apik liwat headphone nambah swasana uga nggawe dina luwih produktif (mesthi gumantung karo jadwal olahraga).

Iki uga ana gandhengane karo hormon kesenengan, kayata dopamin, serotonin, endorfin e oxytocin, kaya sing wis kasebut sadurunge.

Ing swasana ati sing apik (a), sampeyan malah bisa ngleksanani olahraga kanthi cara sing luwih positif, supaya sampeyan luwih apik.

Apa musik bisa ngganggu kinerja binaraga?

Iku gumantung!

Sawetara wong bisa nindakake kabeh babagan ngrungokake musik: kerja, sinau, olahraga kegiatan fisik kayata latihan bobot. Nanging, ana wong sing ora bisa nindakake perkara kaya ngono.

Ing wong kasebut, dheweke fokus ing musik utawa fokus kanggo ngrampungake tugas. Nindakake rong perkara sekaligus ora bisa ditindakake. Lan yen sampeyan wong kasebut, mula saranake sampeyan mung fokus ing latihan bobot lan olahraga, amarga kesalahan bisa nyebabake cilaka utawa luwih parah.

Kajaba iku, akeh wong gumantung marang profesional Pendidikan Jasmani supaya bisa nindakake latihan kanthi bener. Dadi, musik individu, yaiku, kanthi headphone, bisa ngganggu komunikasi.

Mula, gumantung saka kasus kasebut, musik individu nganggo headphone ora cocog kanggo kabeh binaraga. Yen sampeyan ora duwe masalah konsentrasi lan musik bisa stimulasi lan kanthi mupangat ing ndhuwur, gunakake lan planggaran! Nanging yen sampeyan duwe masalah komunikasi utawa konsentrasi, nikmati musik sekitar gym!

Irama sing luwih apik kanggo dirungokake sajrone latihan

Iki bisa dadi topik sing paling relatif saka artikel iki, kabeh wong duwe macem-macem rasa, apamaneh babagan musik, sing dadi semangat nasional, bener?

Sawetara seneng irama sing luwih gelisah tinimbang "duwe luwih energi" lan bisa ngadhepi latihan sing padhet sawise dina kesel. Wong liya luwih seneng latihan melodi sing luwih tenang, luwih santai.

carane musik pengaruhe binaraga

Gym dhewe duwe strategi khusus kanggo milih langkah sing paling apik. Contone: esuk, nalika kabeh isih "tangi", pilihan sing paling apik yaiku lagu sing luwih tenang (nanging ora ngantuk).

Mboko sithik, nalika awan saya suwe saya rame. Ing wektu sing paling dhuwur, yen jumlah masarakat luwih akeh (biasane ing wayah wengi), irama musik cenderung saya gelisah, kanggo ngrangsang latihane.

Kesimpulan

Iki minangka salah sawijining topik paling relatif ing jagad olahraga sing bakal dibahas ing sawijining artikel. Iku amarga, ing Preferensi musik beda-beda gumantung ing saben wong.

Nanging, kita bisa ngliwati sawetara poin ilmiah babagan musik sing apik kanggo pengaruhe ing binaraga.

Yen sampeyan duwe tips babagan musik ing binaraga sing wis nambah asil sampeyan, komentar ing ngisor iki, kita bakal seneng nulungi wong liya kanthi pengalaman dhewe.

Latihan sing apik!

Apa sampeyan seneng konten kasebut? Klik ing Bintang ing ngisor iki lan critakake, saka 1 nganti 5, apa biji sampeyan kanggo konten iki!

Rating rata-rata: 4.6
Total Votes: 122

Musik Binaraga: Ngerteni Keuntungane!

Artikel sing gegandhengan

Suplemen Promosi

Nampa artikel liyane

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

Siji komentar


  1. Pambrontakan ES SOUSA ngandika:

    Artikel apik

    Bisa nambah obyektivitas kanthi nggunakake volume tembung sing kurang kanggo mbabarake konten sing padha.

Muat Ulasan liyane

Ninggalake komentar sampeyan!