fbpx

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

X
Home > Tips kanggo Wanita > Temokake Mitos Babagan binaraga Wanita lan Ngilangke!

Temokake Mitos Babagan binaraga Wanita lan Ngilangke!

Temokake sawetara mitos binaraga wanita paling gedhe kanggo wanita lan wiwiti ngilangi pikiran lan urip sampeyan supaya bisa ngasilake asil latihan lan panganan!

mitos wanita-otot


A binaraga minangka olahraga sing diubengi karo mitos lan akeh kebohongan.. Iki amarga kasunyatan manawa akeh sing ditemokake ing olahraga adhedhasar empirisisme (pengalaman saben wong) lan nalika kedadeyan kasebut, kita kudu ngerti manawa apa sing kedadeyan karo siji wong dudu kedadeyan sing bakal ditindakake wong liya. Lan mula akeh mitos sing lahir.

Wong nyoba strategi lan liwat pengalaman sing dialami, nyebarake kaya sejatine. Lan salah sawijining kelas sing umume ngalami mitos lan ngapusi iki yaiku wanita, amarga wis anyar ing olahraga kasebut.

Ana akeh mitos lan ngapusi babagan latihan binaraga wanita. Lan ing artikel iki, aku mung pengin ngobrol karo sampeyan babagan mitos lan kebohongan kasebut lan nuduhake manawa ora masuk akal!

Dadi, apa sampeyan siyap kanggo nemtokake sawetara kapercayan ing sirah lan miwiti ngasilake luwih akeh kanthi binaraga?

Mitos 1: Wanita sing nindakake latihan bobot awak bakal otot banget

Salah sawijining rasa wedi paling gedhe kanggo wanita sing miwiti latihan bobot yaiku otot banget, katon maskulin, nalika kasunyatane ora bakal kelakon.

Supaya wanita dadi otot, dheweke kepengin banget, amarga kanggo nggayuh level maskulinisasi, dheweke kudu ngetutake protokol tartamtu kanggo latihan, panganan lan uga nggunakake steroid anabolik. Jelas manawa aku ora duwe apa-apa tumrap wanita otot (lan aku rumangsa apik banget), nanging aku ngerti manawa iki dudu standar fisik (estetika) sing digoleki masarakat, paling ora.

Binaraga Wanita Kuat lan Maskulin

Nalika wanita nindakake binaraga, efek fisiologis padha karo pria, nanging amarga beda hormon sing ana ing antarane dheweke, utamane ing testosteron lan hormon estrogen sing ana ing awak kalorone, dheweke ora duwe kapasitas sing padha kanggo ngembangake ukuran otot sing cukup.

O awak ora bisa ngasilake luwih akeh hormon tinimbang kapasitas watesan yaiku, yaiku, awak sampeyan ora bakal mandheg katon kaya pria, amarga ora bakal ngasilake testosteron luwih akeh tinimbang watesan kasebut. Supaya sampeyan bisa olahraga kanthi tenanan lan tanpa wedi! Kanggo entuk testosteron luwih saka watesan awak, cukup nyuntikake liwat steroid anabolik.

Uga, dingerteni manawa kanggo nggayuh level otot sing dhuwur, mula kudu diet sing milih kanggo nambah massa tanpa lemak kanthi eksponensial, amarga "mangan kanthi apik" lan olahraga kanthi tenanan, sampeyan ora bakal otot.

Latihan kanthi temen-temen NATE bakal nggawe sampeyan katon lanang, kosok baline, bakal nambah kemampuan kanggo ngobong lemak awak, nambah definisi otot, nambah kekuatan lan stabilitas awak, ing antarane mupangat liyane.

Dadi, miwiti binaraga sanalika bisa lan gumun awak kanthi fisik sing apik lan kemampuan fisik sing apik sing bisa (lan bakal) dikembangake.

MACA Luwih Luwih >>> Apa Wanita Pelatih sing Heavy Katon Katon Pria?

Mitos 2: binaraga bakal bobot

Ana bedane gedhe antara nambah bobot lan njupuk lemak, sampeyan ngerti apa iki? Ora ngerti bedane iki, akeh wong sing nggawe kesalahan nalika ujar yen nambah bobot, sanajan kasunyatane mung nambah bobot, sing bisa dadi massa ramping (sing paling apik).

Akeh wanita nalika miwiti latihan bobot, mula ora nggatekake bobot awak. Lan kakehan (iki cukup umum), kita padha weruh yen wedi, amarga ora ngilangi bobote, kaya kekarepane wong akeh, pungkasane nambah bobot ing skala. Nanging ora ateges sampeyan nambah bobot… Amarga yen lemu tegese nambah lemak, lan nambah bobot ing skala ora ateges lemu.

Kita kudu ngerti manawa bobot sing diukur kanthi ukuran yaiku bobot awak kabeh. Kanthi tembung liyane, yen sampeyan tuwuh (balungmu tuwuh), sampeyan nambah bobot ing skala, nanging tegese sampeyan nambah bobot? Yen sampeyan entuk massa otot / otot, sampeyan nambah bobot ing skala, nanging tegese sampeyan nambah bobot? Mesthi wae!

Bobot mundhak ing skala

Nalika nindakake latihan bobot awak, kita menehi stimulus kanggo nambah massa tanpa lemak lan nggawe jaringan otot (sing bobote). Kajaba iku, binaraga nyebabake toko glikogen dadi supercompated, yaiku nyebabake bisa nambah media intramuskular. Lan glikogen, saliyane ngebotake, uga kaiket karo molekul banyu (sing uga bobote).

Nanging, kabeh paningkatan iki sing bakal nyebabake paningkatan skala BUKAN tegese sampeyan wis entuk, nyatane, asring tegese sampeyan wis ilang kapitunan. Senenge Cukup amarga sampeyan bakal nambah massa awak ramping (sing bobote akeh) lan ngobong lemak (sing bobote sithik). Lan iki bakal katon estetis, liwat sandhangan sampeyan, kayata bisa luwih gedhe ing pinggul.

Umpamane sampeyan miwiti latihan bobot 70kg kanthi lemak awak udakara 20% (kanthi lemak 14kg lan massa ramping 56kg). Dadi, ing wulan kapisan sampeyan ngilangi lemak awak 4kg, nanging ing skala kasebut bobote 72kg. Iki tegese sampeyan duwe 10kg lemak awak, sing makili 13% lemak awak, yaiku nyuda lemak sing apik, lan sampeyan uga entuk 6kg massa tanpa lemak.

Apa sampeyan ngerteni manawa skala ora ana artine apa-apa lan prelu dianakake liwat ahli fisika lan evaluasi fisik? Omong-omong, cermin bakal dadi pedoman sing paling apik, amarga nalika ndeleng awak sing apik, ora masalah yen 50kg utawa 90kg… Sing penting yaiku cara nuduhake.

Mitos 3: Wanita ora prelu nglatih anggota awak ndhuwur amarga bakal kakehan tuwuh

Sing paling dakdeleng ing gym nalika aku kerja lan olahraga yaiku wanita sing mung nglatih tungkak ngisor (sikil, glute, lsp) lan ora nglatih tungkak ndhuwur (dodo, punggung, tangan, lsp), kanthi alesan sing dheweke ora pengin ngembangake awak ndhuwur ...

Pitakon sing asring dakkarepake yaiku: yen sampeyan ndeleng wong sing duwe sikil ndhuwur lan cilik sing wis berkembang apik, apa sampeyan mikir? Lan jawabane mesthi padha: "Aku rumangsa ora lucu". Dadi, yen sampeyan terus latihan mung sisih ngisor, iku bakal padha, mung mbalikke. Sampeyan bakal duwe sikil gedhe sing wis apik lan sisih ndhuwur cilik.

Anggota sikil ndhuwur, yaiku tangan lan lengen, dodo utawa punggung, duwe fungsi fungsional kayata perbaikan stabilitas jongkok, kaku utawa mati, ing masalah postur, ing masalah sing ana gandhengane karo pencegahan sindrom, kayata sindrom X, antara liya.

bench press kanggo wanita

Sampeyan butuh otot lengen lan lengen tangan kanggo nahan bar nalika kaku; sampeyan uga butuh otot punggung sing kuwat kanggo ndhukung barbel kanggo squatting sing abot; uga butuh deltoid sing apik kanggo nduwe fungsi ing olahraga anggota ndhuwur; butuh wilayah sing apik saka inti kanggo kabeh gerakan (utamane yen gratis) lsp.

Kita kudu nglatih anggota awak ndhuwur kanthi volume, intensitas lan frekuensi sing cukup. Kaya dene sikil mbutuhake stimulasi lan uga butuh istirahat sing bisa proporsional, anggota sikil ndhuwur uga butuh. Sampeyan bisa lan kudu nyiyapake latihan supaya bisa rampung, lan luwih irit.

Bali menyang mitos pisanan: Sampeyan ora bakal entuk otot lan maskulin kanthi nglatih anggota awak ndhuwur kanthi intensitas, volume lan beban! Bakal luwih ayu lan ayu!

NGERTI >>> Workout Lengkap kanggo Wanita sing Ora Kasedhiya!

Kesimpulan

3 kasebut yaiku mitos binaraga wanita luwih negesake lan pungkasane ora bisa ngalahake awak sing luwih ayu lan langsing amarga percaya mitos kasebut lan ora bisa nindakake apa sing kudu ditindakake.

Copot 3 mitos kasebut ing endhas sampeyan lan sampeyan bakal bisa ndeleng asil binaraga bakal berkembang lan malih lan sampeyan bakal bisa nggayuh tujuan luwih cepet, yaiku nambah massa otot utawa ngilangi lemak.

Apa sampeyan seneng konten kasebut? Klik ing Bintang ing ngisor iki lan critakake, saka 1 nganti 5, apa biji sampeyan kanggo konten iki!

Rating rata-rata: 4.6
Total Votes: 23

Temokake Mitos Babagan binaraga Wanita lan Ngilangke!

Artikel sing gegandhengan

Suplemen Promosi

Nampa artikel liyane

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

Ninggalake komentar sampeyan!