fbpx

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

X
Home > pelatihan > Tips Latihan Dada > Coronavirus: Cara Golek Latihan Dada sing Apik ing Omah Karantina

Coronavirus: Cara Golek Latihan Dada sing Apik ing Omah Karantina

Sinau sawetara latihan kanggo otot dada lan aja nganti latihan sajrone karantina Coronavirus (COVID-19)!

olahraga intensitas tinggi (1)

Anyar Viruscorona (COVID-19) wis ngrusak rutinitas kabeh warga. Lan sing uga nandhang pandemi iki minangka praktisi latihan bobot utawa kegiatan fisik umume, kabeh gym kabeh ditutup karo keputusan pamrentah.

Nanging, ora dadi sebab sampeyan kudu nglirwaake latihan, yaiku, sampeyan bisa nindakake olahraga kanthi apik tanpa metu saka omah.

Mesthi wae, ora bakal dadi latihan sing komplit kaya sing wis biasa sampeyan lakokake ing gym, yaiku olahraga sing disesuaikan karo kahanan lan papan, amarga meh ora ana sing duwe peralatan latihan bobot ing omah. 

Ing artikel iki sampeyan bakal ketemu a latihan dhadha sing disiapake khusus kanggo karantina lan ora bisa metu saka omah. Sampeyan bakal ngerti manawa ing pungkasan latihan sampeyan bakal nyipta kabeh otot sing dibutuhake kanggo tuwuh otot.

Ayo banjur lunga?

Olahraga 1: Lengan Flex

Iki minangka salah sawijining latihan fungsional sing paling misuwur lan bisa digunakake sawetara klompok otot ing wektu sing padha.

16666100

Bisa mbukak ing endi wae yen duwe permukaan sing rata lan aman. Nanging, sanajan kayane gampang, ana sawetara pancegahan sing kudu ditindakake supaya ora cilaka serius.

Deleng ing ngisor iki kabeh pandhuan sing dibutuhake supaya sampeyan bisa nindakake kelenturan tangan kanthi bener lan aman:

  • Ngaso ing lantai kanthi weteng mudhun;
  • Banjur pasang tangan sampeyan ing lantai lan lempengake tangan sampeyan (tangan sampeyan kudu luwih jembar tinimbang pundhak sampeyan);
  • Punggung sampeyan kudu lurus, selaras karo batang;
  • Fleksibel sikut, ayo awakmu nyedhaki lemah, nanging ora kena;
  • Banjur bali menyang posisi wiwitan;
  • Ngaso sedhela lan baleni gerakan awak.

Penting, negesake manawa mung tangan lan pucuk sikil sing kudu ana ing lantai, ok?

Sampeyan bisa nindakake sawetara set 5 kanthi jumlah ambalan sing durung ditemtokake, yaiku, sampeyan bisa mbukak nganti ora bisa ngatasi maneh.

Sampeyan bisa bebas olahraga kanthi luwih alon, sing bakal luwih milih otot utawa malah nyuda wektu istirahat ing antarane set. 

Rata-rata, wektu istirahat ing antarane set siji lan liyane beda-beda gumantung saka 30 detik nganti 2 menit.

OBS: Yen sampeyan kangelan nindakake latihan kasebut, sampeyan bisa nyuda dhengkul supaya luwih gampang, oke?

Bend Bendengan Kaki Ditingkatake

Ya, kita wis nggarap bagian tengah dada kanthi olahraga sadurunge, saiki karo sing siji, kita bakal fokus ing sisih ndhuwur.

maxresdefault

Iki minangka variasi saka push-up sing sadurunge, mung saiki sikilmu bakal diangkat. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ndhukung dhukungan utawa dhingklik.

Mekanik kasebut meh padha karo sadurunge lan sampeyan uga kudu nindakake kaya gagal 5 set. Sampeyan bakal sok dong mirsani manawa awak bakal wiwit kangelan, amarga energi sing boroske saka olahraga sadurunge.

Fleksion lengen miring

Latihan kaping telu yaiku variasi liyane ing push-up lan biasane nggawe dada ngisor.

magang ing omah

Ing variasi iki, sikil sampeyan bakal ndemek lemah maneh, sing owah saiki yaiku yen sampeyan bakal nyelehake tangan ing permukaan sing luwih dhuwur, lan awak sampeyan condong.

Kecondongan bisa uga kurang luwih padha karo olahraga sadurunge, mung wektu iki kuwalik.

Amarga olahraga iki luwih gampang ditindakake dibandhingake karo olahraga liyane, luwih becik sampeyan tinggalake supaya awakmu cukup energi kanggo nindakake sing paling angel, bener?

Aturan iki uga ditrapake: udakara 5 set, baleni nganti awak sampeyan ora bisa njupuk maneh.

Bending Kanthi Tangan Tangan (Intan)

Iki minangka latihan sing rada maju, nanging bisa digunakake ing tengah-tengah dada. Ora ana misteri ing variasi lenturan umum iki.

Triangle push up

 

Yaiku, awak sampeyan bakal njaga bentuk sing padha karo fleksi umum, sing ditampilake ing wiwitan artikel, nanging tangan sampeyan bakal nyedhaki titik nalika tangan loro ketemu, nggawe segitiga nganggo jempol lan pratondho

5 gagal, kaya latihan liyane!

Lentur maju

Kaya jenenge, iki lentur maju, yaiku ora kudu dilakoni para pamula. Saliyane nggarap klompok otot ing dada, sampeyan bakal bisa nggunakake sistem kardiovaskular kanthi apik. Iki minangka latihan bledosan. Mula, iki mbutuhake kekuwatan fisik sing luwih akeh.

tangan sing nggepuk lentur

Jaga awak ing posisi sing padha kaya yen sampeyan bakal nindakake push-up normal. Turunake awakmu menyang lemah lan nalika arep munggah, wenehi awak luwih cepet, tangan sampeyan ninggalake lemah lan sampeyan bisa nyebar tangan ing tangan liyane.

Penting, sampeyan kudu jelas yen mung tangan sampeyan sing kudu ninggalake lantai, sikil sampeyan tetep ing papan sing padha, ok? VSampeyan uga kudu nindakake ing endi wae udakara 5 set nganti gagal.

Sawetara pedoman

Sadurunge ujar manawa wektu istirahat rata-rata antarane siji set liyane yaiku 30 detik nganti 2 menit, nanging kita ngerti manawa saben reaksi kanthi cara sing beda lan ora kabeh duwe jinis fisik sing padha.

Dadi, yen sampeyan minangka wong sing luwih kuwat, kanthi massa otot luwih akeh, sing paling nyenengake yaiku nyuda wektu istirahat, uga nambah otot sajrone repetisi.

Kosok baline, yen sampeyan minangka wong sing kurang bobot, sing paling becik nggunakake 2 menit kanggo ngaso, supaya awak duwe wektu kanggo pulih lan nindakake set sabanjure kanthi cara sing paling apik.

Sanajan sampeyan mung bisa nindakake 1 utawa 2 per set, ora ana masalah, sing penting yaiku usaha sing bakal ditindakake, supaya otot bisa dirangsang kanthi bener.

Sawetara Tips Aja Nggawe Kesalahan

tip kapisan ora nggawe kesalahan lan ngoptimalake saben olahraga yaiku kudu ngontrol napas total. Mula dianjurake kanggo nyedhot nalika mudhun ing awak lan ambegan nalika awak mundhak.

tip kapindho iku kanggo sampeyan supaya ngerti babagan otot. Yaiku, supaya otot weteng lan glute mesthi dikontrak.

Tip kaping telu iku jujur ​​karo awakmu dhewe. Iki tegese yen sampeyan ngerti manawa sampeyan ora sehat kanthi olahraga, aja olahraga. Sampeyan bisa uga wis cilaka lan ora pulih 100% utawa amarga alasan tartamtu.

Kesimpulan

Apa sampeyan ngerti kepiye bisa njaga, sanajan kanthi cara sing diadaptasi, latihan sing cepet lan ora ngrusak asil sampeyan?

Keuntungan liyane sing diwenehake latihan iki yaiku:

  • Pangeluaran energi sing luwih gedhe lan pembakaran kalori;
  • Posisi sing luwih apik;
  • Ngiyatake otot ing macem-macem wilayah awak.

Yen sampeyan seneng karo artikel iki, terus ing blog lan kita bakal menehi luwih akeh tips lan latihan supaya bisa entuk asil sing apik sanajan ing jaman karantina.

Pikirake babagan kesehatan lan kesehatan wong liya lan tetep ing omah, ya, nanging latihan lan mangan kanthi bener.

Latihan sing apik lan ketemu maneh mbesuk!

Apa sampeyan seneng konten kasebut? Klik ing Bintang ing ngisor iki lan critakake, saka 1 nganti 5, apa biji sampeyan kanggo konten iki!

Rating rata-rata: 5
Total Votes: 12

Coronavirus: Cara Golek Latihan Dada sing Apik ing Omah Karantina

Artikel sing gegandhengan

Suplemen Promosi

Nampa artikel liyane

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

Ninggalake komentar sampeyan!