fbpx

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

X
Home > Kesehatan > Kekebalan Kurang: Gejala, Sebab, Perawatan, Apa sing kudu ditindakake

Kekebalan Kurang: Gejala, Sebab, Perawatan, Apa sing kudu ditindakake

Kekebalan sing sithik bisa dadi masalah amarga sampeyan bakal nggawa penyakit sing ora dikarepake lan bisa nyebabake masalah serius. Dadi, sinaoni carane nambah kekebalan awak lan pratandha lan gejala apa sing kudu sampeyan jaga!

kekebalan flu rendah

Apa sampeyan wong sing seneng lara nemen? Apa wae perubahan cuaca, apa sampeyan wis kena flu? Dadi, kemungkinan sampeyan duwe kakebalan kurang, sampeyan ngerti?

Kekebalan sithik yaiku nalika sistem pertahanan awak ana ing level kurang. Disebut sistem kekebalan, digawe saka limfosit lan antibodi lan bisa digunakake bebarengan karo bagean awak liyane kayata limpa, timus, sumsum balung lan liya-liyane. Iki minangka fungsi sing paling rumit lan kalebu ing kabeh awak manungsa.

Sistem kekebalan, yen ngakoni bakteri utawa virus sing nyerang minangka ancaman, bisa digunakake kanggo ngilangi sadurunge kerusakan. Iki minangka pertahanan utama awak tumrap bakteri lan virus. sing terus-terusan palu awak kita. Sistem kekebalan nglawan penyakit iki, supaya kita sehat lan bisa urip saiki. Nalika kekebalane kurang, dheweke uga ora bisa nindakake pertahanan, nambah risiko penyakit.

Kabeh wiwit selesma nganti flu nganti radhang paru-paru luwih dhisik kudu liwat sistem kekebalan awak sadurunge kena infeksi awak, mula yen sampeyan ngalami penyakit sing terus berkembang, kekebalan sampeyan mesthi kurang.

Dadi, ing artikel iki, kita bakal sinau sawetara cara kanggo ngoptimalake kekebalan, supaya tetep dhuwur lan ngalangi supaya ora kena penyakit. Kita uga bakal sinau cara ngenali pratandha kekebalan sing kurang lan faktor sing bisa nyebabake kedadeyan kasebut.

Apa kekebalan Kurang?

Kakebalan kurang yaiku nalika sistem kekebalan awak luwih ringkih lan ringkih, saengga ora bisa nglawan virus lan bakteri sing saben dina nyoba mlebu ing awak.

Nalika awak kaya iki, risikone sampeyan nandhang penyakit luwih larang, lan uga ana risiko penyakit sampeyan bakal malih dadi luwih ala lan luwih rumit kanggo diobati.

Pramila njaga kekebalan inggil dadi poin penting yen sampeyan ora pengin lara banget lan bakal ngancam nyawa.

Lan ana sawetara cara supaya kekebalan sampeyan tetep dhuwur, nanging luwih dhisik kudu ngerti apa sebabe kita bisa kakebalan.

Tandha lan Gejala Kekebalan Kurang

Akibate, Perawatan lan Sebab Imunitas sing Kurang

Tandha saka kakebalan kurang kalebu: selesma asring, sirah, infeksi kronis lan nyeri ing kelenjar getah bening. Kadhangkala iki bisa uga minangka pratandha ana masalah sing luwih serius, penyakit sing asring bola-bali minangka akibat saka kakebalan sing kurang.

Nalika wong duwe kekebalan sing sithik, tegese sistem kekebalane ora berfungsi kanthi maksimal, saéngga bahan-bahan sing mbebayani bisa mlebu lan nginfeksi awak liyane, nyebabake rasa nyeri, bengkak, abang, rame lan tandha-tandha penyakit liyane sing umum. Kadhangkala bisa uga nyebabake masalah sing luwih serius. Contone, jinis kanker tartamtu, kayata leukemia, minangka infeksi sistem kekebalan awak dhewe.

ana sawetara penyakit sing nyuda kekebalan awak, kayata AIDS, lupus, anemia, kurang gizi lan obesitas.

Akeh penyakit kasebut nyerang sistem kekebalan awak, supaya awak rentan kena penyakit suntingan sing asale mung kurang ancaman, nanging ing kasus iki bakal ngancam bebaya. Ing sawetara kasus, sistem kekebalan awak dhewe dadi ancaman. Dikebaki penyakit sing kena infeksi, mula banjur muter lan wiwit nyerang awak manungsa.

Panganggone pangobatan uga bisa nyuda kekebalan, obat kayata: dipyrone, steroid, obat sing digunakake sawise transplan organ, lsp..

Wanita hamil uga kudu ati-ati banget, amarga nalika sampeyan ngandut, kekebalan awak bisa mudhun kanthi alami, amarga akeh nutrisi sing dibutuhake awak.

Lan faktor liyane yaiku nggunakake rokok, sing suwe saya suwe saya lemes.

Cara Ngatasi Masalah Kekebalan Kurang

Umumé, ing kakebalan kurang iku asil saka ora duwe nutrisi sing cukup kanggo ningkatake sistem kekebalan awak lan gampang diobati. Saiki, pola makan masarakat saya saya parah lan amarga saka iku, akeh sing kurang kakebalan, dudu amarga penyakit, nanging amarga ora mangan kanthi bener. Makane iku penting banget!

Panganan sing sehat dhewe bisa nambah sistem kekebalan awak, supaya bisa nyegah pirang-pirang penyakit. Mung nambah utawa ngilangi bahan panganan tartamtu, nyedhiyakake nutrisi sing cukup kanggo awak, nalika ngilangi bahan kimia sing nahan, supaya bisa luwih apik.

Gula

Gula nggawe sel getih putih sistem kekebalan awak bisa digunakake kanthi alon. Gula mengaruhi jinis sel sing diarani neutrofil, sing nglawan bakteri kanthi ngulu banjur ngrusak. Efektivitas dikurangi nganti 40% sajrone rong jam mangan panganan sing ana gula.

Mudhunake gula ing panganan bisa nambah efisiensi sistem kekebalan awak kanthi signifikan. Amarga ana macem-macem jinis gula, iki bisa ditrapake luwih khusus kanggo pemanis buatan. Gula alami, kayata sing ana ing woh-wohan, bisa migunani banget kanggo nambah energi lan stamina yen dijupuk kanthi moderat.

Protein

Asring diakoni minangka bagean penting saka diet diabetes, protein uga apik kanggo wong liya. Mangan panganan sing akeh protein, kayata daging tanpa lemak kayata iwak lan unggas, nambah sistem kekebalan awak, nyuda resiko penyakit.

Elemen iki pancen penting banget kanggo nggawe sel getih putih, antibodi lan partikel sistem kekebalan awak liyane.

Lemak / Kolesterol

Akeh panganan ngemot lemak jenuh lan kolesterol. Wong sing asring nandhang selesma utawa flu biasane duwe panganan sing akeh lemak uga sing diarani trigliserida, padha karo kolesterol. Bahan kimia sing dhuwur iki bisa nahan sistem kekebalan awak.

Nyetel diet kanggo nyuda level kasebut akeh banget kanggo nyuda resiko penyakit.

Banyu

Sing paling penting lan paling gampang kanggo entuk nutrisi kanggo awak, asring uga paling ora dielingi. Banyu penting banget kanggo tuwuh lan njaga uripe manungsa, nanging umume wong ora cukup.

Banyu sing murni lan murni ora mung nyedhiyakake nutrisi sing apik, nanging uga ngilangi racun-racun sing mbebayani sing nularake awak. Ngombe banyu akeh, udakara 1,5 nganti 2,5 liter saben dina, bisa menehi efek sing nyata.

Astragalus

Budaya Tionghoa asring diakoni amarga akeh ngerti babagan obat-obatan lan obat-obatan. Daptar resmi ing antarane ramuan dhasar sing digunakake kanggo pangobatan tradhisional Tiongkok, tanduran Astralagus duwe macem-macem kagunaan, kayata mbantu ngobati tatu.

ROOT dikeringake banjur digunakake kanggo nggawe teh herbal utawa sup, asring ditambah karo obat-obatan herbal liyane. Saliyane stimulasi sel getih putih, tanduran iki uga mbantu ngasilake senyawa tartamtu, sing diarani interferon, sing diprodhuksi kanggo nglawan virus.

Perlindhungan saka virus lan bakteri

Teh ijo

O teh ijo Iki misuwur amarga mupangat kesehatan kanggo awak manungsa. Asal saka Tiongkok, umume digandhengake karo pirang-pirang budaya Asia lan ing taun-taun pungkasan wis ditrima ing donya Kulon.

Teh ijo digawe saka godhong tanduran Camellia sinensis lan ngemot bahan kimia sing diarani polyphenol. Pemeriksaan polifenol kanggo radikal sing pengaruhe mbebayani ing sistem kekebalan awak.

Ashwaghanda

Tanduran cilik iki ditanduri ing India lan sekitar India. Tanduran kasebut ngemot zat sing bisa digunakake minangka adaptogen, sing mbantu resistensi awak kanggo trauma emosi, stres, lemes lan gejala liyane. Tingkat kuatir lan ketegangan sing gedhe banget nyebabake sistem kekebalan awak, dadi luwih rentan tumrap penyakit.

Efek sing nyenengake Ashwaghanda mbantu nglawan stres, ngilangi tekanan awak tambahan lan mbantu nolak penyakit.

Echinacea

Echinacea, uga diarani echinacea, asli saka pirang-pirang wilayah ing Amerika Utara, khusus ing sisih wétan lan tengah, ing endi lahan kasebut mbukak kanthi keseimbangan antara kelembapan lan kekeringan. Biasane ditandai karo kembang sing padhang lan kandel sing mekar nalika musim panas.

Tanduran iki nambah fungsi limfatik uga ngrangsang sel getih putih, sing penting banget kanggo fungsi sistem kekebalan awak. Bisa dipikolehi kanthi gampang ing bentuk asline utawa dijupuk minangka ekstrak ing kapsul.

mumio

Mumio minangka zat alami sing ditemokake ing pegunungan dhuwur ing Rusia lan wilayah sekitar. Iki nyusup ing celah rock lan dibentuk kanthi kombinasi produksi lebah kayata madu fosil, lebah lan sarang lebah. Tekstur lan tampilan katon resin, lan bisa dijupuk kanthi bentuk kapsul.

Bahan iki duwe macem-macem kapabilitas sing duwe efek positif ing awak. Nduweni kandungan antiseptik, anti-inflamasi lan modulasi immuno sing akeh, sing nguatake sistem kekebalan awak.

Obat Tradhisional

Saliyane obat herbal lan obat alami, uga ana solusi sing ditemokake ing departemen farmasi. Pangobatan tartamtu bisa dijupuk kanggo nulungi sistem kekebalan awak, nanging umume ora dianjurake kanggo ngombe kanthi rutin, amarga bakteri lan virus cenderung kakebalan tumrap obat kasebut, lan bisa uga nggunakake efek sing ngelawan ing awak.

Nanging, sanajan risiko lan risiko liyane sing ana gandhengane karo obat apotek sing ditugasake kanthi bener, bisa uga menehi mupangate dhewe-dhewe. Sanajan akeh sing bisa dipikolehi saka apotek lokal, luwih becik takon dhokter sadurunge njupuk obat. Sawetara obat kasebut ora sacara khusus nambah sistem kekebalan awak, nanging umume obat-obatan bisa nglawan infeksi.

isoprinosine

Obat iki asring digunakake kanggo pasien kanker lan sing ngalami HIV utawa penyakit otoimun liyane. Sajrone penyakit, nyuda tingkat keruwetan gejala lan nyuda durasi penyakit kasebut. Iki nambah sistem kekebalan awak supaya luwih kuwat lan luwih bisa nglawan penyakit, saengga nyuda ora mung keruwetan lan durasi penyakit iki, nanging uga nyuda frekuensi kedadeyan.

Kaya umume obat-obatan farmasi, isoprinosine bisa nyebabake efek samping ing pasien, kalebu gejala kayata pusing, weteng lara utawa iritasi kulit. Iki ora bisa ditrapake kanthi weker, nanging yen masalah saya parah, dokter kudu dikonsultasekake lan dosis kasebut kudu diendheg nganti diwenehake saran medis, utamane yen ana reaksi alergi kayata masalah pernapasan utawa nyeri dada.

Ngombe Obat-obatan kanggo Nambah Kekebalan

Zithromax

Zithromax, uga dikenal minangka azithromycin, minangka antibiotik macrolide sing efektif nglawan macem-macem bakteri. Bisa digunakake kanthi ngganggu kemampuan bakteri kanggo ngasilake protein. Amarga bakteri kasebut ora bisa ngasilake protein, mula ora bisa tuwuh, nundha utawa malah mandheg efek penyakit kasebut. Zithromax digunakake kanggo ngobati penyakit kayata bronchitis, tonsilitis, radhang paru-paru lan liya-liyane.

Zithromax mung kudu dijupuk nalika weteng kosong; paling ora rong jam sawise mangan, utawa sakjam sadurunge. Sampeyan ora bisa dijupuk nganggo antacid kayata Pepcid Lengkap utawa Rolaid. Efek samping obat iki kalebu masalah weteng kayata nyeri weteng, mual lan diare; nanging, umume, efek kasebut mung entheng utawa, ing sawetara kasus, moderat.

Tamiflu

Obat antivirus iki efektif banget tumrap virus flu, supaya virus ora bisa diproduksi amarga nyebar saka sel menyang sel. Kanthi cara iki, mbantu sistem kekebalan awak nglawan penyakit sing bisa mbebayani, utamane kanggo wong tuwa utawa sing wis ngalami sistem kekebalan awak sing ringkih lan mula luwih gampang kena serangan virus.

Yen diwenehi sakcepete sawise kena flu, Tamiflu bisa digunakake kanggo nyegah serangan penyakit, nanging sanajan wong wis kena penyakit, isih bisa nyuda gejala lan durasi. Iki bisa diwenehake minangka sirup utawa kapsul.

Kurang banget pangobatan, yen ana, sing bisa diobati tanpa perawatan sing cukup. Tamiflu ora kalebu liyane. Pasien sing dikonsumsi obat kasebut kudu dielingake yen efek samping tartamtu, sanajan durung kabukten ana hubungane langsung karo obat, bisa kedadeyan. Iki kalebu reaksi alergi sing bisa uga bisa nyebabake penyakit kulit sing diarani sindrom Steven-Johnson, uga sawetara kedadeyan neurofachiatric lan, ing sawetara kasus, pati.

Ciprofloxacin

Ciprofloxacin minangka antibiotik sing digunakake kanggo nglawan bakteri ing awak. Iki mbantu sistem kekebalan awak nglawan penyakit sing mbebayani sing nyebabake awak, ngilangi sawetara stres ing sistem kekebalan awak. Obat kasebut ngganggu DNA sel sing kena infeksi, supaya ora nyalin lan nyebar penyakit kasebut.

Sanajan ora bener ing kabeh kasus, ciprofloxacin dingerteni gegandhengan karo risiko tendonitis sing luwih dhuwur, yaiku pembengkakan tendon. Iki dadi ringkih tendon otot, kadang nyebabake pecah tendon sing nyeri banget. Iki utamane ditrapake kanggo wong sing wis tuwa, utawa pasien sing sadurunge nampa transplantasi paru-paru, ginjel utawa organ jantung.

Kesimpulan

Minangka sistem kekebalan minangka benteng utama antarane awak manungsa lan akeh kuman, bakteri lan virus sing ana ing kabeh lingkungan, kekebalan sing sithik bisa dadi faktor risiko serius..

Nanging, kanthi sawetara langkah-langkah sederhana - umume bisa diatasi kanthi gampang nalika lelungan menyang pasar lokal - risiko iki bisa dikurangi drastis. Diet lan suplemen herbal sing tepat, lan ing sawetara kasus perawatan obat-obatan, bisa mbantu nambah sistem kekebalan awak supaya bisa urip kanthi rapi.

Yen kedadeyan kasebut, sisa awak biasane ngetutake, ora bakal dibebani karo kabeh jinis penyakit.

Apa sampeyan seneng konten kasebut? Klik ing Bintang ing ngisor iki lan critakake, saka 1 nganti 5, apa biji sampeyan kanggo konten iki!

Rating rata-rata: 4.7
Total Votes: 19

Kekebalan Kurang: Gejala, Sebab, Perawatan, Apa sing kudu ditindakake

Artikel sing gegandhengan

Suplemen Promosi

Nampa artikel liyane

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

Ninggalake komentar sampeyan!