fbpx

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

X
Home > Tips kanggo Wanita > Tips Cepet: Olahraga Weteng Wanita Aja Nate Dilakukan

Tips Cepet: Olahraga Weteng Wanita Aja Nate Dilakukan

Yen tujuan sampeyan duwe pinggul sing lancip, temokake sawetara latihan sing kudu dicegah nalika nglatih weteng lan ngerteni latihan sing efektif kanggo nambah estetika weteng.

olahraga-kudu-nyingkiri-dening-wanita

Kita ngerti manawa salah sawijining keprigelan wanita sing paling bentuke yaiku babagan garis weteng (uga, pria uga). Iki minangka klompok otot sing paling dihargai saiki lan duwe bentuk sing apik wis bisa ditindakake.

Iki amarga, miturut budaya, wong sing duwe "weteng" luwih cilik bisa ditampa, nanging wanita sing duwe "weteng bir" lawas sing praktis ora bisa ditampa.

Nanging, malah nuduhake pengaruh sing gedhe marang fisik wong, isih ana akeh pahaman bab latihan ing weteng, asring nyebabake tampilan dikembangake kanthi ora cocog utawa beda karo estetika lan fungsional sing ideal.

Antarane konsep kasebut lan eksekusi salah olahraga, kita bisa nemokake sing mbebayani garis weteng wanita lan mesthine adoh saka wong-wong sing pengin "pinggul ramping".

Mula, ing artikel iki, kita bakal menehi komentar babagan EOlahraga Weteng Sing Wanita Mesthi Liwat…

Mengko?

Anatomi weteng

Sadurunge ngerti sebabe ora nindakake sawetara gerakan weteng, luwih dhisik kudu luwih ngerti babagan anatomi umum weteng, uga otot lan tumindak utamane.

Antarane otot anterior lan lateral utama yaiku:

  • Rectus Abdominal: Dumunung ing umume weteng, tumindak utama ing rektus ing weteng yaiku tekanan intra-perut, tekanan panggul lan pelenturan batang kanthi udakara 30º.
  • Obat weteng eksternal: Dumunung ing antarane tulang rusuk pungkasan lan garis kemaluan, tumindak utamane yaiku kontraksi unilateral, dadi weteng kuwalik dadi kontraksi toraks lan bilateral sing ningkatake tekanan intra-weteng lan fleksi batang.
  • Otot internal weteng: Dununge ing sisih kiwa ing rectus abdominis lan ing sisih njero otot, duwe fungsi sing padha karo weteng miring eksternal, nanging muter dada ing sisih sing padha.
  • Piramida weteng: Dumunung ing pungkasan garis weteng, cedhak karo pubis, kenceng saka linea alba.
  • Transversal Abdomen: Dumunung ing antarane 8 tulang rawan pungkasan lan puncak iliac, fungsi utamane yaiku kanggo nambah tekanan intra-weteng lan uga kanggo nyetabilake tulang punggung ing wilayah lumbar.

Kaya sing dingerteni, akeh otot weteng duwe fungsi sing ora bisa diobahake, kayata tekanan weteng, kayata.

Mula, amarga dununge ing wilayah inti (pusat awak), dheweke duwe fungsi sing penting banget kanggo njaga postur, lan liya-liyane.

Nanging, fokus kita ora kudu fokus ing fungsi otot iki, nanging pengaruhe marang penampilane, bener? Ya… Ayo maju!

Tujuan sampeyan yaiku pinggul ramping? Uwal saka latihan ing sisih weteng!

Saben olahraga resistensi kanthi bobot duwe stimulasi hipertrofik, sawetara liyane lan liyane kurang. Nanging, kita kudu ngerti manawa kasunyatan manawa hipertropi lan hiperplasia iku kedadeyan amarga ora mung latihan, nanging uga pola diet lan protokol sing umume digunakake.

Iki kedadeyan ing kabeh awak, yaiku, ora mungkin hipertropi mung sak bagean awak, luwih-luwih yen sampeyan nggoleki komposisi awak sing harmoni. Dadi yen sampeyan entuk massa otot, bakal hipertropi kabeh otot, Klebu MUSLIK ABDOMINAL. Nanging ana apa sing salah?

Yen dipikir kanthi kasar, ora ana apa-apa, amarga iki minangka proses alami. Nanging yen kita ngerteni manawa otot sisih pinggir weteng bakal nambah volume, mula bisa dianggep ukuran pinggang uga bakal nambah lan ora mudhun.

Dadi, sampeyan bakal cenderung duwe otot sing ditemtokake, ya, nanging kanthi pinggang sing amba, mlayu saka target sing paling sampeyan karepake.

Umume, yen tujuane duwe pinggul cilik, sampeyan kudu ngindhari olahraga sing bisa uga spesifik kanggo sisih pinggir weteng, utamane miring.

Uga, oblique direkrut kanthi akeh ing gerakan senyawa kaya jongkok gratis utawa malah deadlift (Dikenal minangka salah sawijining latihan paling apik kanggo weteng, sing aneh banget!).

Sawetara latihan sing kudu dihindari

Dhiskusi babagan ngindhari olahraga ora ngilangi rutinitas sampeyan, nanging nindakake kanthi hemat lan sporadis. Antarane, kita bisa nyebut:

  • ABS miring ing papan utawa jubin;
  • Abs oblique sing sepihak ing katrol;
  • Dhuwur sikil mengko; lan
  • Rotasi batang abot.

Gerakan kasebut bisa nambah stimulus ing wilayah kasebut, saengga bisa nambah ukuran ora proporsional.

Penting, kanggo negesake manawa, sanajan sampeyan kudu ngindhari, sampeyan ora prelu nyopot kabeh saka rutinitas, nanging kabeh bakal ngiyatake otot-otot kasebut lan kabeh keseimbangan lan kontrol awak.

Pilih olahraga sing bisa luwih rekrut rektus, minangka: weteng ing plank, weteng nganggo tali ing katrol, weteng ing mesin, antara liya.

Gunakake liyane iki (sing kasebut supaya ora) mung minangka dhukungan lan pungkasane, oke?

Saran latihan weteng wanita

Latihan iki bisa ditindakake 2X seminggu, ing pungkasan latihan bobot awak.

  1. Weteng ing katrol kanthi tali tumungkul - 5X20
  2. Supserset kanthi: Angkat sikil sing mudhun - 5X25
  3. Superset kanthi: Air Bike - 5X30 detik
  4. Lumberjack Oblique Abdominal (rotasi batang ing katrol) - 3X25 (kanggo saben sisih) [nindakake olahraga kanthi sepihak]

Ngaso antarane set 30 detik.

Nanging,

Perut minangka otot sing dikarepake banget lan mulane dheweke bakal dilatih akeh. Nanging, salah paham latihan bisa nyebabake kesalahan sing bisa ngganggu tampilan lan harmoni awak.

Mula, pilihan olahraga penting kanggo sampeyan nggabungake asil sampeyan.

Latihan sing apik!

Apa sampeyan seneng konten kasebut? Klik ing Bintang ing ngisor iki lan critakake, saka 1 nganti 5, apa biji sampeyan kanggo konten iki!

Rating rata-rata: 4.7
Total Votes: 43

Tips Cepet: Olahraga Weteng Wanita Aja Nate Dilakukan

Artikel sing gegandhengan

Suplemen Promosi

Nampa artikel liyane

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

2 Ulasan


  1. Lee ngandika:

    Ya, aku bakal olahraga, rasane ayu banget lan berkembang serong ing wanita

  2. Pati ngandika:

    Tips apik!

Muat Ulasan liyane

Ninggalake komentar sampeyan!