fbpx

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

X
Home > Nutrisi > nutrisi kanggo urip sehat > Mentega Kacang: Salah sawijining Panganan paling Entuk Entuk Otot

Mentega Kacang: Salah sawijining Panganan paling Entuk Entuk Otot

Sinau luwih lengkap babagan butter kacang lan mupangate lan temokake sebabe dikonsumsi, dening binaragawan uga wong biasa.

mentega kacang

Ana akeh panganan sing akeh nutrisi sing nyedhiyakake mupangat kesehatan. Nanging, ora mungkin ana sing enak kaya ing mentega kacang. Panganan iki, sing minangka salah sawijining tresnane wong Amerika, wis entuk akeh papan ing kene ing Brasil.

Mentega kacang dadi luwih dikenal, utamane kanggo jumlah protein ing komposisine, udakara 3 gram per sendok. Ora heran yen ana demam ing antarane binaraga, saliyane ono gunane kanggo sing pengin ngilangi bobot.

Sinau babagan mupangat utama butter kacang lan deleng kenapa regane kalebu ing feed sampeyan. Uga ing artikel iki, sampeyan bakal bisa ndeleng: cara ngonsumsi butter kacang, apa efek samping, kontraindikasi, resep super krasan lan Luwih Luwih!

Mengko?

Babagan kacang kacang

A pasta ou mentega Kacang minangka produk sing akeh dikonsumsi ing sawetara negara, utamane ing Amerika Serikat lan, ing pirang-pirang dekade kepungkur, konsumsi ing Brasil wis saya umum, amarga enak banget, nutrisi lan apik banget kanggo kesehatan.

Nanging wong-wong Brasil ngerteni luwih akeh babagan konsumsi butter kacang. Ing Brasil, produk iki digunakake kanthi akeh binaraga, amarga produk kasebut efek sing ningkatake nambah massa otot, saliyane kanggo ngasilake energi kanggo nindakake kegiyatan sing beda-beda.

Keuntungan saka Mentega Kacang

 

Akeh ahli nutrisi nyaranake butter kacang minangka sumber kalori sing sehat lan lemak sing ora jenuh (apik), saéngga nambah bobot awak kanthi bener.

Umum banget yen golek butters kacang karo isi gula sing dhuwur banget utawa malah pemanis buatan ing pasar.

Sing paling becik yaiku nganggo mung karo kacang panggang lan kacang tanah. Nanging uga ana sawetara opsi sing sehat, kayata sing duwe protein whey, kakao utawa kemiri, sing uga bisa menehi rasa sing beda supaya ora mabuk laut.

 

Tempel kacang asale saka kacang, sing ing komposisine ngemot nutrisi ing ngisor iki: protein, karbohidrat, kalium, serat, wesi, kalsium, magnesium, omega 3, 6 lan 9, vitamin A, vitamin C, vitamin d, vitamin B6 lan vitamin B12, saliyane lemak tak jenuh jenuh, tak jenuh tunggal lan jenuh (kanthi jumlah luwih sithik).

MACA ORA >>> Vitamin lan mineral penting kanggo binaraga

Keuntungan saka Mentega Kacang

Saliyane njamin hipertropi otot sing luwih apik, sing bakal dibahas kanthi luwih rinci nalika maca, butter kacang wis misuwur ningkatake macem-macem tunjangan kesehatan, kayata:

  • Apik sistem kekebalan awak

Iki efektif banget kanggo nglawan infeksi lan jinis penyakit liyane sing mengaruhi sistem kekebalan awak. Amarga, saliyane sawetara nutrisi liyane, ngemot Vitamin B6.

Kekurangan nutrisi iki ing awak bisa nyebabake kesehatan, kayata: kesel banget, kelainan kognitif, pembengkakan antarane liyane.

  • Pasokan listrik

Rata-rata, rong sendok makan butter kacang ngemot udakara 200 kalori. Iki uga sumber karbohidrat sing apik banget lan lemak tak jenuh (enak).

Karbohidrat minangka nutrisi utama sing dadi energi kanggo awak. Mula, mentega kacang dadi salah sawijining panganan sing disenengi kanggo wong sing butuh energi kanggo nindakake kegiyatan fisik.

  • Mbantu kesehatan otot

Sugih karo kalium, nutrisi sing penting banget kanggo a pangembangan otot sing apik. Uga, kalium nyegah kram, lara lan lemes otot (kesel) sajrone latihan bobot utawa kegiatan fisik liyane.

  • apik kanggo balung

Konstruksi tulang lan kesehatan gumantung karo mineral sing penting banget sing diarani magnesium, sing ana ing butter kacang.

Bocah-bocah lan remaja minangka fase sing paling mbutuhake magnesium kanggo kapadhetan balung sing luwih apik lan saengga bisa njamin kualitas urip nalika diwasa lan tuwa.

  • Ngalangi tuwa sadurunge dini

Ana akeh nutrisi sing ana ing butter kacang, nanging Kajaba iku, antioksidan alami sing apik banget sing bisa gelut radikal bebas (Molekul sing ora stabil sing sel umur) mula bisa nyegah penuaan dini.

  • Nyegah diabetes

Iki uga ngontrol kadar gula getih. nyuda resiko nandhang diabetes. Amarga ngemot omega 9, asam lemak banget sing ana ing pirang-pirang panganan.

  • nyuda kolesterol

Isine asam lemak omega 3, omega 6 lan omega 9 (lemak baik). Mangkono, panganan iki minangka salah sawijining sing paling apik kanggo nyuda tingkat kolesterol jahat (LDL) sing ana ing awak.

Kepiye cara ngonsumsi butter kacang?

Ana sawetara cara sing dikonsumsi butter kacang, gumantung karo rasa saben wong. Sampeyan bisa mangan kanthi lurus, nganggo roti, dhaharan utawa dadi kekarepan kreatifitas. Sampeyan bisa ngonsumsi butter kacang kapan wae.

Cara Liyane Kanggo Ngonsumsi Mentega Kacang

Babagan jumlahe, kita uga bisa ujar manawa ora ana nomer tartamtu, iki uga beda-beda gumantung saka saben wong.

Nanging, yen sampeyan ora seneng rasa lan ora nyerah entuk mupangate, luwih becik konsultasi karo ahli gizi supaya dheweke nemtokake nomer sing pas supaya sampeyan ora kakehan ngombe.

Kanggo sampeyan sing latihan latihan bobot, butter kacang bisa dadi hypercaloric ing pra-olahraga, dadi sumber energi kanggo kinerja sing luwih apik lan sumber protein kanggo pangembangan otot sing apik.

Apa butter kacang nggawe sampeyan lemu utawa langsing?

Sanajan akeh kalori sing ana ing komposisine, butter kacang isih akeh nutrisi kayata serat lan protein.

Mangkono, panganan iki bisa mbantu ngontrol napsu, nyuda jumlah kalori sing diombe saben dina lan, mulane, nambah bobot awak.

Kajaba iku, butter kacang kaya karbohidrat, salah sawijining sumber energi utama kanggo awak, sing njamin kinerja sing luwih apik ing kegiatan fisik.

Nanging, kaya kabeh panganan sing sehat, konsumsi butter kacang kudu dikontrol. Kanthi tembung liyane, yen akeh ngonsumsi lan ora ngobong energi sing diasilake karbohidrat, mula bakal dadi glukosa (gula) lan bisa nggawe sampeyan lemu. Dadi ora ana gunane ngonsumsi mentega kacang cukup lan lungguh ing kursi.

Apa mupangate kanggo binaragawan?

Sing paling golek butter kacang kanggo kalebu ing panganan yaiku binaragawan, sing pengin hipertrofi sing luwih apik.

Iki amarga iku sumber protein sing kuat. Rata-rata, siji sendok butter kacang ngemot udakara 3 gram protein (jumlah sing padha karo endhog putih).

Mentega kacang kanggo hipertropi otot

Kajaba iku, dadi pre-workout, amarga sumber energi sing apik banget, lan uga bisa digunakake minangka latihan sawise latihan amarga bisa mbantu pemulihan otot lan sintesis protein.

Faktor liyane sing menarik yaiku anané kalium sing nyegah kram, sing mung ngganggu latihan. Uga nyegah nyeri otot lan lemes (kesel). Kanthi mangkono, olahraga luwih produktif lan asile bakal luwih marem.

Efek samping

Sanajan dadi panganan sing apik banget, butter kacang bisa nyebabake sawetara efek samping amarga panggunaane dening wong sing alergi marang kacang. Gejala utama sing bisa ditindakake wong kasebut yaiku:

  • Gatel;
  • Diare;
  • Titik ing kulit;
  • Mual;
  • Ambegan kangelan;
  • Kejut anafilaksis.

Penting, sampeyan kudu ngerti asale mentega kacang sing dikonsumsi: yen kacang kualitas lan ora kena kontaminasi saka racun sing diarani aflatoxin. Racun iki bisa nyebabake penyakit ati lan kanker.

Kandhutan, hipertensi, lan wong sing milih panganan sing kurang kalori, aja nganti ngonsumsi kacang utawa butter kacang.

Apa gunane kalebu butter kacang ing panganan?

Wangsulane ya!

Kita ngerti manawa ana akeh mupangat sing bisa disedhiyakake panganan iki kanggo kesehatan, mula, umume wong ora ngonsumsi amarga nganggep eksklusif kanggo wong-wong sing kalebu ing jagad fitness. Nanging sing mikir ngono salah. Mentega kacang bisa dikonsumsi kabeh wong kanthi sembarang umur..

Kanthi cara iki, sampeyan bisa beda-beda pilihan panganan, milih panganan sing akeh macem-macem vitamin lan mineral. Ati-ati aja nganti ketagihan, amarga ing ndhuwur iku apik banget.

Sampeyan bisa ngganti butter kacang kanggo margarine lan dipangan nganggo roti polos utawa wholemeal, uga bisa dipangan nganggo biskuit, roti panggang, woh utawa uga polos. Kanthi mangkono, sampeyan njamin kabeh mupangate.

Tuku kacang kacang ing endi?

Sampeyan bisa kanthi gampang nemokake butter kacang ing supermarket, toko suplemen khusus utawa online. Iki panganan sing regane murah, regane bisa beda-beda antarane R $ 15,00 lan R $ 45,00 gumantung saka jumlahe lan merek.

Mentega Kacang Gawe krasan

Sawise sampeyan sinau babagan akeh mupangate kacang, sampeyan mesthi nyoba.

Yen sampeyan nemokake regane sing regane dhuwur utawa sampeyan pengin nyiyapake panganan dhewe, kita wis milih resep sing paling krasan lan gampang banget kanggo butter kacang wholemeal. Saiki tangan sampeyan reget!

Úa:

  • 1 cangkir kacang panggang, dibungkus, ora diasinake;
  • 1 sendok teh madu utawa gula coklat.

Mode Preparation:

  1. Panaskan kacang nganti 5 menit ing open suhu kurang;
  2. Copot saka oven lan isih panas, campuran ing blender utawa prosesor panganan;
  3. Nalika wiwit dadi pasta, tambahi madu utawa gula coklat;
  4. Ngenteni nganti adhem lan wis siyap.

butter kacang krasan

Yen sampeyan ora duwe madu utawa gula coklat, yakinlah, sampeyan bisa ngganti gula-gula manis utawa gula biasa. Sing ora bisa ditindakake yaiku tanpa mangan panganan sing enak banget lan nutrisi iki.

Kesimpulan

Konsumsi mentega kacang ing antarane wong Brasil wis saya asring, amarga macem-macem mupangat sing bisa diwenehake panganan iki, kanggo sing pengin ngilangi bobot, nambah massa otot utawa mung ngonsumsi kaya panganan sehat liyane. Uga ana sing seneng nganggo mung kanggo selera.

Dadi, aja mbuang-mbuwang wektu lan lebokake butter kacang ing panganan lan deleng asil dandan sing signifikan kanggo kualitas urip sampeyan. Yen sampeyan ora duwe dhuwit kanggo tuku, manfaatake resep super praktis lan ekonomis sing kasedhiya.

Nutrisi sing apik!

Apa sampeyan seneng konten kasebut? Klik ing Bintang ing ngisor iki lan critakake, saka 1 nganti 5, apa biji sampeyan kanggo konten iki!

Rating rata-rata: 4.6
Total Votes: 33

Mentega Kacang: Salah sawijining Panganan paling Entuk Entuk Otot

Artikel sing gegandhengan

Suplemen Promosi

Nampa artikel liyane

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

Ninggalake komentar sampeyan!