fbpx

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

X
Home > Kesehatan > Apa wong sing duwe HIV (AIDS) nindakake latihan bobot?

Apa wong sing duwe HIV (AIDS) nindakake latihan bobot?

Apa wong sing duwe AIDS (HIV) nindakake latihan bobot? Utawa, apa latihan bobot bisa nyebabake wong sing kena penyakit iki negatif? Wangsulan kanggo pitakonan iki lan liyane sing bisa dideleng ing artikel iki!

Cocktail Pangobatan AIDS


Wis dingerteni yen sindrom imunodefisiensi manungsa, saka akronim ing basa Inggris HIV utawa saka Portugis AIDS, minangka penyakit sing disebabake retrovirus sing nyerang sel sistem kekebalan awak, nyegah awak saka promosi efek pertahanan awak lan supaya individu kena serangan virus lan bakteri , sing nyebabake penyakit lan masalah kanggo wong sing kena AIDS.

Kita uga ngerti manawa AIDS, utawa HIV, cukup bisa dikendhaleni, amarga ana kemajuan medis. Sampeyan bisa nggunakake obat-obatan kanthi efek samping sing sithik (sanajan kuat) sing bisa nyuda sawetara gejala penyakit kasebut. Penting, negesake manawa HIV wae ora mateni individu kasebut, nanging kerusakan sing nyebabake sel kekebalan bisa nyebabake komplikasi sing nyebabake mati wong kasebut yen ora duwe perawatan medis sing tepat.

Ana sawetara faktor ing perawatan HIV sing luwih bisa ningkatake kualitas urip para individu kasebut, sing sabanjure bisa urip kanthi normal. Antarane para paraga pendukung kasebut yaiku latihan binaraga, sing mbantu aspek fisik, psikologis lan uga metabolisme. Dadi, langsung saka bat, bisa diarani manawa ya, wong sing duwe HIV bisa nindakake latihan bobot awak, lan uga kudu netepi kabiasaan gaya urip aktif.

Dadi ing artikel iki, kita bakal menehi komentar babagan liyane kepiye latihan bobot awak bisa mbantu wong sing kena HIV lan, luwih saka iku, kepiye uga bisa mbantu ningkatake asil estetika sing dikarepake.

Ayo ngerteni luwih akeh babagan iki?

Efek fisiologis binaraga

Kita ngerti manawa wong sing duwe HIV cenderung duwe sistem kekebalan awak sing ringkih lan kita ngerti manawa aktivitas fisik sing akeh bisa ningkatake karusakan oksidatif sing gedhe, uga karusakan sing ana gandhengane karo proses inflamasi. Nanging, iki ora bakal dadi masalah kanggo wong sing duwe sistem kekebalan sing sampurna, lan iki dudu kasus kanggo wong sing kena HIV.

Iki ora ateges dheweke ora kudu lan ora bisa nggawe binaraga kanthi intensitas tinggi, nanging iku kudu kanthi perawatan kudu dianyari supaya bisa nyuda karusakan sing disebabake saka rangsangan eksternal lan kanggo mbiyantu kuwarasan awak, sing cenderung luwih alon kanggo wong sing nandhang penyakit iki.

Binaraga lan AIDS

Ngadaptasi awak kanthi sethithik lan nambah intensitas kanthi sethithik, bisa dadi latihan kanggo latihan bobot awak lan YES kanggo golek asil estetis sing bakal kepenak banget yen dheweke ngaturake awake dhewe lan nindakake kabeh kanthi bener.

Sampeyan uga bisa ngerti manawa wong-wong sing duwe AIDS kelangan massa otot sing gedhe banget lan ngalami proses sarcopenia. Katabolisme sing gedhe banget iki uga bisa dikontrol kanthi latihan latihan bobot amarga nambah produksi hormon anabolik, kayata testosteronutawa GH lan IGF, utamane IGF-1.

Nanging, penting banget supaya level kegiatan cocog karo kabutuhan lan kahanane wong kasebut, amarga kita nggoleki kahanan anabolik kanggo awak liwat stimulasi binaraga. Nanging, bisa dadi kahanan katabolik yen olahraga berlebihan. Aku nyaranake, umume, kanggo wong sing wis duwe penyakit sing cukup stabil, nggunakake sistem latihan kayata MAX-OT. Penting, nggunakake maksimal rekrutmen serat putih ing awak supaya bisa nambah lan / utawa njaga massa tanpa lemak kanggo individu kasebut.

Umume, wong sing ngalami HIV uga cenderung ngalami ngilangi tulang sing akeh. Latihan bobot uga bisa nambah sistem musculoskeletal kanthi sakabehe, balung, sendi, ligamen, tendon lan struktur alus liyane.

Efek fisik binaraga

Wong sing kena HIV uga kudu luwih ngati-ati babagan fisik.

Sepisanan amarga dheweke kudu duwe tingkat massa ramping lan struktur balung sing apik supaya sampeyan bisa nduwe kualitas urip sing apik. Kajaba iku, faktor estetis kasebut penting, amarga wong sing wiwit ngilangi bobot utawa malah ngowahi awak bisa uga ora bisa nampa dhiri.

Mesthi binaraga bisa uga nambah aspek kasebut, mula bakal ngewangi paningkatan lan / utawa pangopènan massa tanpa lemak, bakal ningkatake kekuwatan, koordinasi motor, ketahanan lan uga struktur umum sistem musculoskeletal, kaya kasebut ing ndhuwur.

Kanggo wong sing kena AIDS, disaranake nindakake aerobik?

Aerobes biasane digunakake kanggo rong tujuan utama: Nambah pengeluaran energi saben wong, kanthi iki nambah kemampuan kanggo ngobong lemak awak lan / utawa kanggo tujuan nambah daya tahan lan ningkatake sistem kardiovaskular.

Mula, ing aerobik bisa uga migunani kanggo wong sing duwe AIDS kanthi nambah aspek kardiovaskular lan ketahanan, nanging bisa dadi kerugian ing babagan pengeluaran energi. Mula, penting kanggo dosis jumlah lan intensitas aktivitas aerobik sing ditindakake supaya sampeyan bisa duwe imbangan sing apik.

Isih penting kanggo ngganti kabeh biaya sing ilang ing kegiatan kasebut (kalorone makronutrien lan mikronutrien). Dadi, sampeyan kudu mbutuhake suplemen tambahan elektrolit lan bisa uga ana sawetara karbohidrat lan protein kaya biasane. Penting mung kanggo negesake binaraga lan nggunakake latihan aerobik mung minangka dhukungan kanggo telusuran asil.

Efek psikologis lan sosial binaraga

Yen sampeyan ora ngalami penyakit, mula sampeyan kudu matur nuwun. Penyakit iki mesthi ala lan ora mung kena pengaruh karo wong sing nandhang penyakit, nanging uga sing cedhak karo dheweke. Lan ora ana bedane karo AIDS, apamaneh amarga level prasangka sing, sayangé, isih ana. Salajengipun, distorsi citra individu (utawa citra dhiri ing pirang-pirang kasus) bisa nyebabake rasa percaya dhiri utawa malah ora marem karo awake dhewe. mikir kanthi cara iki, ya, latihan bobot uga trep ing kasus kasebut.

Liwat modifikasi awak, kita bisa njaga awak sing cukup apik lan fungsi kanthi lengkap. Iki bakal nggawe cara individu ndeleng awake dhewe luwih apik lan dheweke bakal krasa motivasi. THE latihan bobot uga ningkatake pelepasan hormon lan neurotransmitter sing ana gandhengane karo rasane katenangan lan rasa seneng, lan iki uga nyumbang kanggo level swasana wong kasebut. Antarane, kita bisa nyebutake dopamin, norepinefrin dhewe, serotonin, antara liya.

kanca ing gym

Latihan bobot uga bisa digandhengake karo proses sosialisasi. Ora, aku ora ngandhani yen sampeyan kudu mandheg ing tengah-tengah latihan kanggo ngobrol karo bocah wadon sing ayu utawa wong sing kuwat lan kuwat ... Nanging tegese ing lingkungan gym sampeyan bakal bisa nggawe kanca anyar, ketemu wong anyar lan sapa sing bakal bisa menehi dhukungan mental uga. Duwe kanca mesthi apik amarga sampeyan ora nate ngerti yen butuh prekara, nalika sampeyan uga bisa menehi sumbangan, lan amarga ora ana sing bisa urip dhewekan lan terisolasi. Sosialisasi penting banget kanggo wong sing kena AIDS sing asring, amarga prasangka, rumangsa ora kalebu masarakat.

Kesimpulan

AIDS minangka tabu nganti sawetara taun kepungkur, nanging saiki, iki minangka penyakit sing wis ditliti lan kondhang, sing cara pencegahan (sing isih paling apik) lan bentuk perawatan (sanajan ora ana obat sing bisa ditrapake) dingerteni kanthi akeh.

Ing artikel iki, kita bisa ngerti manawa wong sing kena AIDS, yen perawatan kasebut saiki, bisa, lan kudune, latihan latihan bobot, amarga mung bakal menehi mupangat liyane ... Loro-lorone metabolisme, minangka estetika, psikologis lan sosial

Latihan sing apik!

Apa sampeyan seneng konten kasebut? Klik ing Bintang ing ngisor iki lan critakake, saka 1 nganti 5, apa biji sampeyan kanggo konten iki!

Rating rata-rata: 4.7
Total Votes: 40

Apa wong sing duwe HIV (AIDS) nindakake latihan bobot?

Artikel sing gegandhengan

Suplemen Promosi

Nampa artikel liyane

menang gratis buku E kanthi 20 resep.

Wenehi email sampeyan ing jejere lan tampa e-book kanthi 20 resep kanggo Gain Otot lan Loss Lemak.

Ninggalake komentar sampeyan!